De Mihai Niculescu,

Majoritatea creditelor în lei acordate de bancheri populaţiei şi companiilor sunt concentrate în 6 judeţe, puternic urbanizate, Bucureşti (inclusiv Ilfov), Cluj, Timiş, Constanţa, Braşov şi Iaşi, relatează zf.ro.

Creditele acordate în aceste regiuni însumează (56,5%) din totalul împrumuturilor în moneda naţională.

La polul opus, cele mai mici finanţări în lei acordate de bănci sunt în Giurgiu, Covasna, Mehedinţi, Harghita şi Caraş-Severin. Totalul creditelor în lei acordate de bănci atât populaţiei, cât şi companiilor însumează circa 171 mld. lei. Soldul creditelor acordate populaţiei în lei, de 103 mld. lei, reprezintă 60%, din totalul finanţărilor acordate în lei.

Bucureşti (inclusiv Ilfov) se delimitează în topul judeţelor cel mai bine creditate, cu un sold al finanţărilor acordate populaţiei şi companiilor de 58,2 mld. lei, reprezentând aproximativ 34% din valoarea totală a finanţărilor în lei acordate de bănci în toate judeţele din România.

Din analiza judeţelor cu cel mai mic volum al creditelor acordate de către bancheri se remarcă judeţul Giurgiu – cu o valoare a creditelor de doar 735 mil. lei, care reprezintă numai 0,4% din totalul creditelor acordate de bănci populaţiei şi companiilor.

Citeşte şi:

ANM: Vremea în prima lună de toamnă. Care a fost recordul de temperatură în septembrie

POVEȘTI DIN BUCUREȘTI | Muzeul Sportului spune povestea stufoasă și fericită a unui trecut glorios, în speranța unui viitor pe măsură

Patru linii speciale de autobuze, pentru elevii unei școli din București. Proiect pilot în sectorul 3

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci