Mergi direct la conținut »
Există două tipuri de călătorie în timp, iar cercetătorii consideră că una dintre ele e posibilă! Explicațiile unui cercetător
Ştiri Libertatea > Ştiri

Există două tipuri de călătorie în timp, iar cercetătorii consideră că una dintre ele e posibilă! Explicațiile unui cercetător

Brian Greene, profesor de fizică și matematică la Universitatea din Columbia, New York, și cofondator al Festivalului Mondial de Știință, explică faptul că există două tipuri diferite de călătorie în timp.

„Călătoria în viitor, posibilă”

Brian Greene, profesor de fizică la Universitatea Columbia

Greene spune că știm cum să călătorim în timp de aproape 100 de ani. Albert Enstein a demonstrat că timpul încetinește cu cât călătorești mai aproape de viteza luminii.

Deci, ai putea să pleci de pe planeta Pământ, zbori aproape de viteza luminii, pentru tine timpul curge mai încet, iar când te întorci din nou pe Pământ, te vei întorce de fapt la o versiune din viitor al acestuia. Ai călătorit în timp.

O altă modalitate este să te poziționezi lângă o sursă foarte puternică de gravitație, cum ar fi o stea neutronică sau o gaură neagră.

În câmpul acela gravitațional foarte puternic, timpul curge mult mai încet relativ cu tot ce îl înconjoară.

Deci, poți să faci asta pentru o vreme și după, din nou, te întorci la o versiune din viitor a planetei Pământ.

Călătoria în trecut, un subiect controversat printre fizicieni

Greene ține să menționeze că lucrurile legate de călătoria în viitor nu sunt controversate deloc. Cei mai mulți fizicieni sunt de acord cu posibilitatea ei.

Dar când vine vorba despre călătoria în trecut, atunci părerile încep să fie împărțite. Mulți cercetători cred că nu e posibilă.         

O nouă imagine cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Este a treia poză în care premierul a fost surprins cu țigara în mână într-o sală de ședințe. De data aceasta, la sediul PNL
Recomandări
O nouă imagine cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Este a treia poză în care premierul a fost surprins cu țigara în mână într-o sală de ședințe. De data aceasta, la sediul PNL
 

Cercetătorii încep să ia în considerare călătoria în trecut atunci când este introdus „conceptul de găuri de vierme”.

Găurile de vierme sunt în esență niște tuneluri care conectează un loc din spațiu cu un altul. Greene ne invită să ne gândim la ele ca la niște scurtături.

Cum călătorești în trecut folosind găurile de vierme

Teoretic, dacă unul dintre capetele tunelului (găurii de vierme) este poziționat lângă o gaură neagră sau se mișcă la o viteză uriașă, atunci între cele două capete ale tunelului se va crea o diferență de timp.

Într-o direcție a tunelului, se va putea călători în viitor, în cealaltă vei călători în trecut.

Brian Greene atrage totuși atenția că, în primul rând, nu se știe dacă găurile de vierme există. Până acum, acestea reprezintă doar un concept. Și chiar dacă ar fi reale, nimeni nu poate spune dacă se poată călători prin ele.

Cei mai mulți cercetători consideră că nu e posibil să ajungi în trecut printr-o gaură de vierme. Dar  totuși, nimeni nu poate spune asta cu siguranță.

Sursă: businessinsider.com

Close
Închide
  Close