MENIU CAUTĂ

Câini loviți de hingheri în Eforie Nord, sub ochii polițiștilor. Fillmare cutremurătoare cu maltratarea animalelor / VIDEO

Distribuie

Mai mulți angajați ai unei firme de ecarisaj au fost filmați în timp ce loveau cu picioarele câinii comunitari ridicați de pe străzile din Eforie Nord. Echipele de hingheri erau însoțite și de polițiști locali care, însă, nu au intervenit pentru a opri maltratare animalelor.

Scenele șocante au fost surprinse, miercuri, pe două străzi din Eforie Nord, de Neculaie George. În imagini se vede cum câinii prinși în laț sunt loviți de hinghieri pentru a-i forța să intre în cuști. Maltratarea animalelor este supervizată de angajații Poliției Locale Eforie care nu au intervenit în momentul în care animalele au fost lovite, scrie Replica.

Vă avertizăm! Urmează imagini cu un puternic impact emoțional!

Culmea e că sunt secondați, sunt păziți de Poliția Locală care în loc să pună legile în aplicare, polițiștii stau și se uită. Polițiștii de la Poliția Locală stăteau și se uitau, îi păzeau practic pe hingheri”, a declarat Ziadin Murat, reprezentantul unei asociații de protecție a animalelor, conform Litoral TV.

„Acest caz îl consider un caz izolat deoarece lucrătorii de Poliție Locală i-au însoțit și a fost singurul caz în care acel domn hingher lovește câinele cu piciorul, cu intenția de a-l pune în cușca de alocare, către locul de adăpost. Problema este că nu suntem de acord cu acest mod de a ridica câinii”, a precizat Marcel Iftimie, șef Poliția Locală Eforie, conform sursei citate.

De asemenea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa a anunţat că s-a autosesizat cu privire la imaginile în care este surprins modul de acţiune de prindere a câinilor vagabonzi în Eforie Nord.

„În continuare, colegii mei efectuează verificări urmând a lua măsurile legale care se impun în astfel de situații”, a declarat Cristina Vasile, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

În anul 2017, primarul oraşului Eforie, Robert Şerban, anunţa semnarea unui contract de ecarisaj cu SC Green Life Recycling, cu sediul în Ovidiu, conform Adevărul.

Potrivit legii, cei care maltratează animalele pot face de la doi la șapte ani de închisoare sau se pot alege cu o amendă penală ce poate ajunge până la 10.000 de lei.

sursă foto: captură video Replica


Citește și VIDEO / Radu Paraschivescu: „Limba dăncileză va triumfa la Bruxelles!”. A lansat o carte cu vorbe de duh ale politicienilor și cu un capitol dedicat premierului Dăncilă


 

 

Citește mai multe despre Animale și Eforie Nord pe Libertatea.

Comentarii