Potrivit unei utilizatoare pe nume Iulia, câinii sunt omorâţi cu Furadan, substanţă prin ingerarea căreia s-a sinucis şi cântăreaţa Mădălina Manole. Se pare că indivizii deocamdată necunoscuţi care ucid bietele animale trec la fapte între orele 5 şi 6 dimineaţa.
„Băieţii care aruncă cu Furadan în sectorul 3 vin între orele 5 şi 6.30. S-a mai aruncat otravă şi într-un ţarc amenajat de iubitorii de animale din sectorul 3”, notează iubitoarea de animale, pe Facebook.
De asemenea, cunoscuta asociaţie Vier Pfoten, care luptă pentru apărarea drepturilor animalelor, a semnalat aceste cazuri.
„Să-i prindem pe criminali. Mai multe asociaţii şi cetăţeni semnalează de mai multe zile acţiuni de otrăvire a câinilor fără stăpân din sectorul 3. Dacă deţineţi orice dovezi legate de aceste acţiuni, vă rugăm să ne contactaţi pe adresa [email protected]”, notează responsabilii Asociaţiei, pe Facebook.
Şi asociaţia Robi a atras atenţia asupra otrăvirii unor câini maidanezi în zona Burebista – Dudeşti, tot din sectorul 3. „Sectorul 3 a început ‘curăţenia’ de toamnă în stilul caracteristic. Pentru ce mai există legi? Pentru ce mai există organizaţii care se zbat să sterilizeze şi să găsească cămine pentru animalele fără stăpân? Pentru ce mai există conştiinţă civică? Ce mai contează că cineva îşi bate joc de banii publici? RUŞINE! Stimate autorităţi plătite din banii noştri, nu aceasta este rezolvarea!”, notează Asociaţia pentru protecţia animalelor – Robi, făcând, de asemenea, apel la oameni să-i ajute cu identificarea ucigaşilor.
Rămâne ca organele abilitate să-i identifice, cu ajutorul cetăţenilor, pe cei care se fac vinovaţi de aceste infracţiuni.

Antrenor surpriză la naționala României, în locul lui Contra! Detalii de la discuțiile dintre acesta și FRF
GSP.RO

Antrenor surpriză la naționala României, în locul lui Contra! Detalii de la discuțiile dintre acesta și FRF

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie
HOROSCOP

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie