Decizia vine în urma unui proces care a durat o lună la Curtea Supremă din Los Angeles. Acesta este ultimul dintr-o serie de aproximativ 2.000 de procese în care a fost implicat gigantul american din cauza pudrei de talc pentur copii.

În ultimul verdict, reclamanta Eva Echeverria a afirmat că Johnson & Johnson a fost conștient de pericolele potențiale la care se expuneau persoanele care foloseau în mod constant pudră de talc pentru igiena personală, dar a refuzat să avertizeze publicul.

„Clientul meu moare”, a declarat avocatul Mark Robinson luni, adăugând că femeia prea bolnavă pentru a participa la proces și că trăiește acum cu fiica și nepotul ei. „Dar se simte bine astăzi știind că poate femeile din America și poate chiar Johnson & Johnson vor înțelege mesajul pe care îl transmite”.

Femeia a făcut cancer ovarian după ce a folosit pudră de talc pentru copii în fiecare zi timp de 41 de ani, continuând să facă acest lucru chiar și după ce a fost diagnosticată cu cancer ovarian în 2007. Abia în februarie 2016 după ce a citit o știre despre cazul unei femei care a dat compania în judecată pentru că s-a îmbolnăvit din cauza produselor pe bază de talc, a încetat să o mai folosească.

Johnson & Johnson a declarat că va face apel la decizia juriului.

„Cancerul ovarian este un diagnostic devastator și simpatizăm cu femeile și familiile celor afectate de această boală, dar vom face apel la verdictul de astăzi deoarece ne bazăm pe știința care susține că folosirea pudrei de talc în cazul beblușilor este sigură”, a declarat purtătorul de cuvânt al Johnson & Johnson Consumer, Carol Goodrich.


Citește și: Sfârșit tragic pentru o mamă din Spania. Femeia a fost ucisă de liftul spitalului, fiind spintecată în urma unui accident tehnic


Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”
GSP.RO

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”

Urmărește cel mai nou VIDEO