Mergi direct la conținut »
VIDEO | Candidaţii PSD la europarlamentare, faţă în faţă cu electoratul fidel:
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO | Candidaţii PSD la europarlamentare, faţă în faţă cu electoratul fidel: "Crema noastră, mândria noastră!". Pensionari şi elevi de liceu, aduşi să susţină cu aplauze partidul

VIDEO | Candidaţii PSD la europarlamentare, faţă în faţă cu electoratul fidel: „Crema noastră, mândria noastră!”. Pensionari şi elevi de liceu, aduşi să susţină cu aplauze partidul

Social-democraţii au depus marţi, la Biroul Electoral Central, cele peste un milion de semnături strânse de la membri şi în organizaţiile din țară pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. PSD a profitat de ocazie și pentru a-şi scoate candidaţii din fruntea listei într-o baie de mulţime, în Centrul Vechi al Capitalei, unde este sediul BEC.

De Valentina Postelnicu,

În jur de 200 de susținători PSD, majoritatea pensionari, au venit să îşi susţină candidaţii la alegerile europarlamentare, care și-au anunțat prezența la BEC la orele prânzului. Aceştia s-au poziţionat în faţa Biroului Electoral Central, în grupuri, pentru ca niciun potenţial contestatar să nu ajungă aproape de liderii partidului.

Orice tentativă de scandal a fost înlăturată cu nervi şi îmbrânceli.

„Lăsaţi-mă, doamnă, nu am voie nici să mă enervez?”, a răbufnit un bărbat, după ce s-a repezit asupra unui tânăr care intrase în grupul susţinătorilor PSD.

Liviu Dragnea nu a ajuns la depunerea listelor de susținători, o formalitate, ţinând cont că legea spune că trebuie depuse maximum 200.000 de semnături, iar social-democraţii au venit cu 1,3 milioane de semnături.

Membrii şi simpatizanţii PSD au aplaudat, s-au fotografiat şi le-au pupat pe Rovana Plumb şi Carmen Avram, cele două doamne care deschid lista la europarlamentare. Prima care a ajuns la sediul BEC este și prima pe listă. Partidul i-a promis Rovanei Plumb chiar şi un post de comisar european.

Ea a venit împreună cu fosta jurnalistă Carmen Avram, acum membră PSD, vizibil emoţionată şi neobişnuită cu atmosfera de campanie. Ambele au fost luate imediat în primire de susținătoarele social-democrate, care nu au ezitat să le complimenteze.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

„O femeie de nota 200! O doamnă! Îmi place cum vorbeşte. Este cea mai frumoasă bunică”, a afirmat o femeie, în timp ce o pupa pe obraji pe Rovana Plumb.

„Are o voce frumoasă. Ştiţi ce voce are?”, a intervenit şi un domn.

„Să ne aduceţi numai bucurii!”, a spus o altă susținătoare PSD, adăugând: „Când vă văd la televizor, îmi creşte sufletul”, i s-a transmis şi celei aflate pe locul doi pe lista PSD, Carmen Avram.

„Crema noastră, mândria  noastră”, a completat-o o altă susținătoare.

După ce toţi candidaţii au intrat, în aplauze, în sediul BEC, Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD, a ieşit să îi anunţe pe susţinători că toată procedura mai durează câteva minute. El a făcut o trecere în revistă a tuturor celor prezenţi de la sectoare şi a dat directive clare în privinţa atmosferei dorite la ieşirea din sediul BEC.

„O să ieşim în zece minute, toţi candidaţii. Vreau să îi primiţi cu aplauze, că noi vom învinge”, a spus el.

Rechizitoriu DIICOT: Ce făcea Dincă în timp ce poliţia din Caracal bâjbâia în căutarea Alexandrei, după ce fata a sunat la 112
Recomandări

Rechizitoriu DIICOT: Ce făcea Dincă în timp ce poliţia din Caracal bâjbâia în căutarea Alexandrei, după ce fata a sunat la 112

„Câştigăm 15 locuri, da? „, a ridicat miza un bărbat din rândul susținătorilor.

„Ne-au scos 3.000 de semnături, au stat de la 8.00 dimineața să ne găsească un nod în papură”, a mai spus Codrin Ştefănescu și a încheiat cu un „Doamne ajută!” însoţit de semnul crucii şi aplaudat de cei cărora li se adresa.

În grupul de susținători PSD s-au aflat şi mai mulţi liceeni. Unul dintre ei ne-a spus că a venit împreună cu alţi colegi, ca să susţină PSD. Întrebat dacă nu trebuia să fie la şcoală la acea oră, el a răspuns că nu are cursuri.

Organizatoarea care se ocupa de grupul de susținători PSD nu a dorit să facă declaraţii, iar la final s-a ferit de presă.

Codrin Ştefănescu a anunţat, după ieşirea de la BEC, că PSD intră în campania electorală pentru europarlamentare. Asta deşi, potrivit legii, campania va începe, oficial, peste o lună. El a adăugat că toţi candidaţii vor merge prin ţară, unde se vor organiza mitinguri şi întruniri. Iar la sediul central, încep discuţiile cu sindicatele care îi susţin, a mai spus secretarul general al partidului.

Citeşte şi: Atenție, România! Ce arată ancheta lui Trump despre cum vrea Putin să influențeze alegerile din țări democratice

Close
Închide
  Close