MENIU CAUTĂ
25 Dec. 2017 17:13

Candidatura lui Alexei Navalnîi la alegerile prezidențiale din Rusia a fost respinsă

Distribuie

Comisia Electorală din Rusia a respins oficial candidatura lui Alexei Navalnîi, considerat principalul opozant al lui Vladimir Putin, la alegerile prezidențiale din martie 2018, relatează AP. Cu o zi în urmă, acesta anunțase că a strâns numărul necesar de semnături.

Comisia Electorală din Rusia a anunțat că acesta nu are dreptul de a candida deoarece a fost condamnată pentru fraudă, într-un dosar pe care el îl consideră motivat politic. Cu toate acestea, el ar fi putut să candideze dacă primea o autorizație specială. O altă variantă era să i se anuleze condamnarea.

În timpul unui eveniment organizat ieri în Moscova, Alexei Navalnîi a anunțat că a strâns numărul necesar de semnături pentru a candida. Totodată, el a afirma, într-un discurs, va cere boicotarea alegerilor, dacă nu i se va permite să candideze.

Alexei Navalnîi era considerat singurul politician care ar fi putut să îi ridice probleme lui Putin, care candidează pentru cel de-al patrulea mandat.

Sondajele de opinie arată că liderul de la Kremlin este creditat cu 75% din intențiile de vot. În cazul unei victorii la scrutinul din martie 2018, el va rămâne la conducerea țării până în 2024, devenind cel mai longeviv lider rus, după Iosif Stalin. Recent, el a anunțat că va candida drept „independent', nu din partea partidului Rusia Unită, apropiat al Kremlinului.


Citește și: 28 de ani de la executarea soților Ceaușescu. Care au fost ultimele cuvinte ale dictatorului comunist. Fiul a văzut scena morții la TV


Foto: EPA

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii