Comandantul forţelor americane în Coreea de Sud, Robert Abrams, a declarat că primul summit a contribuit la diminuarea tensiunilor după un an 2017 marcat de o puternică escaladare. Totuşi, „schimbările verificabile care au intervenit în capacităţile militare ale Coreii de Nord” sunt „puţine sau niciuna”, a declarat noul şef al forţelor americane în Coreea de Sud în cadrul unei audieri parlamentare.

„Capacităţile militare convenţionale şi asimetrice” nord-coreene continuă să fie „o ameninţare pentru SUA, Republica Coreea” şi „aliaţii regionali”, a precizat el, citat de AP.

Donald Trump şi Kim Jong Un s-au întâlnit în cadrul unui summit inedit la Singapore, în iunie anul trecut, la finalul căruia liderul nord-coreean s-a angajat să depună eforturi în favoarea unei „denuclearizări complete a peninsulei coreene”.

Negocierile pentru traducerea în fapte a acestui angajament vag nu au permis progrese concrete şi cei doi şefi de stat urmează să se revadă pe 27 şi 28 februarie la Hanoi. În plus, Phenianul îşi continua antrenamentele militare de iarnă ca şi în anii precedenţi, a estimat generalul Abrams.

Generalul american a spus, însă, că salută trecerea a 440 de zile scurse de la ultima „provocare” a Coreii de Nord sub forma unui tir cu rachetă sau a unui test nuclear, estimând că diplomaţia şi sancţiunile internaţionale au permis o „diminuare semnificativă a tensiunilor”,  scrie Agerpres.


Citește și: 

Ministerul Sănătății confirmă investigația Libertatea despre falsul medic ginecolog: ”Diploma de licență și actul de rezidențiat sunt false!”

Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

„Nu figurează în baza noastră de date”, spune Colegiul Medicilor despre Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov cu o diplomă falsă

Reacția Spitalului Ilfov, în cazul medicului fals de la Ginecologie: „Până la proba contrarie, documentele pe care le avem atestă că doamna este medic”