MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Castelul Peleș și Muzeul Național Cotroceni, disponibile pe platforma Google Arts & Culture

Distribuie

Castelul Peleș și Muzeul Național Cotroceni vor putea fi vizitate virtual de către utilizatorii din toată lumea prin intermediul platformei Google Arts & Culture, potrivit gigantului american.

Castelul Peleș este deținut de către Casa Regală, după ce acesta a fost retrocedat. Ministerul Culturii îl închiriază, însă, astfel că poate fi vizitat de către cei care ajung la Sinaia. Castelul a fost construit de către regele Carol I.

Muzeul Național Cotroceni este situat în Palatul Cotroceni. Aici pot fi vizitate colecții de artă europeană. De asemenea, există spații ale fostului palat regal, unde au locuit regele Ferdinand și Regina Maria.

Cotroceniul este singura reședință din România care este locuită neîntrerupt din secolul al 17-lea. Unicitatea sa este dată de cei peste 350 de ani de locuire, dar și de arta din muzeu.

Google Arts & Culture este o platformă gratuită prin intermediul căreia internauții pot vizita virtual muzee și pot admira fotografii realizate la rezoluție mare. Programul a demarat în anul 2011, iar la acesta participă muzee precum Muzeul Metropolitan de Artă din new York, Galeria Uffizzi din Florența, Casa Albă, Muzeul de Artă din Hong Kong și multe altele.

Citește mai multe despre castelul peles și Palatul Cotroceni pe Libertatea.

Comentarii