Mergi direct la conținut »
VIDEO. Musical.ly, aplicația preferată a Irinei Columbeanu, este considerată raiul pedofililor în Marea Britanie. Cât de sigură este Musical.ly?
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO. Musical.ly, aplicația preferată a Irinei Columbeanu, este considerată raiul pedofililor în Marea Britanie. Cât de sigură este Musical.ly?

VIDEO. Musical.ly, aplicația preferată a Irinei Columbeanu, este considerată raiul pedofililor în Marea Britanie. Cât de sigură este Musical.ly?

Mulți părinți se întreabă cât de sigură este aplicația Musical.ly. Bogdana Dobre, un cunoscut blogger de parenting din România a povestit prin ce a trecut ca să poată închide contul fiicei ei de 12 ani.

De Andreea Archip,

Adolescenții și preadolescenții români cred că Facebook e demodat, are prea multă informație și nu este foarte vizual. În plus, Facebook, este aplicația părinților și bunicilor, așa că au migrat către cele mai potrivite generației lor. Și una dintre ele este Musical.ly, un spațiu virtual unde puștii pot fi vedete, staruri pop, se pot filma dansând sau făcând playback pe hituri actuale și pot aduna în jurul lor mii de fani. Musical.ly este aplicația cu care Irina Columbeanu, fiica Monicăi Columbeanu a făcut senzație, de altfel. Este suficient să te uiți pe cele mai accesate clipuri de pe Musical.ly să vezi că ceva e în neregulă: fetele sunt îmbrăcate sumar, au mișcări languroase și sexy, gesturi nepotrivite vârstei lor.

Cât de sigură este aplicația Musical.ly și cum poți închide un cont

Bogdana Dobre este blogger din 2008, de când era însărcinată cu al doilea copil. Are acum trei copii mari și tot felul de provocări. Una dintre ele a fost ștergerea aplicației Musical.ly pe care o folosea fiica ei de 12 ani. „Am stat foarte mult de vorbă cu ea și într-adevăr, chiar dacă au fost niște momente dintr-astea în care a plâns, s-a frustrat, s-a enervat, a bufnit, e absolut normal să facă chestia asta. M-aș fi îngrijorat mai mult dacă n-ar fi făcut-o. Dar m-a ascultat și a înțeles care sunt pericolele care o pasc acolo pe musical.ly și care sunt riscurile. Și i-am oferit alternativă. Uite, youtube, de exemplu, este un loc unde tu poți să-ți produci conținut și poți să câștigi și bani din treaba asta. Ea pe musical.ly ajunsese la undeva 8000 de followeri, avea o comunitoare destul de mărișoară, dar își petrecea destul de mult timp și nu exista o finalitate a ceea ce făcea acolo, în afară de a-și crește această comunitate”, explică Bogdana.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Musical.ly este o aplicație cu 60 de milioane de utilizatori în toată lumea și cu cât sunt mai mulți, cu atât e mai greu de controlată dependența pe care adolescenții o capătă față de aceasta.

„Musical.ly este o rețea socială care nu este foarte extrem de bine controlată. Și nu este nici foarte sigură. În UK este considerată, de pildă, o rețea socială a pedofililor și sunt o grămadă de asociații de părinți care au dat în judecată Musical.ly pentru că de pe Musical.ly nu îți poți șterge contul, îți poți șterge conținutul, dar nu și contul. Faci o grămadă de iterații la Musical.ly să șteargă, să le soliciți, cu avocați și așa mai departe. Eu, de pildă, am reușit să-I șterg contul după vreo cinci iterații de genul ăsta. A fost un ping-pong între mine și ei. Am fost sinceră cu ea de la discuții despre faptul că dacă își pune prea multe info pe internet, cineva poate să ajungă la ea, rău intenționat. De aia i-am spus să nu-și pună informații despre școala unde învață, de locuința ei, să nu se expună prea mult”, explică Bogdana Oprea.

Și în România popularitatea aplicației este în creștere. Smiley, de exemplu, este primul artist român care are o campanie de promovare pe Musical.ly.


Piața imobiliară globală, profitabilă dar cu probleme legate de tehnologie


 

Close
Închide
  Close