MENIU CAUTĂ
, de Andreea Archip

VIDEO/ Cătălina Surcel, președintele Asociației Telefonul Copilului, la Interviurile Libertatea Live, în cadrul campaniei „Sindromul Italia. Copii bolnavi de dor de mamă”

Distribuie

Cătălina Surcel, președintele Asociației Telefonul Copilului, a fost invitată la Interviurile Libertatea Live, în cadrul campaniei „Sindromul Italia. Copii bolnavi de dor de mamă”. Sute de copii sună la Telefonul Copilului în fiecare an fiindcă sunt singuri, neglijați sau chiar abuzați. Mulți dintre ei au părinții plecați la muncă în străinătate. Cât de necesar este acest serviciu în contextul creșterii numărului celor plecați peste hotare.


Credem că autoritățile ar trebui să lanseze o campanie de informare cu privire la riscurile și beneficiile muncii în străinătate, mai ales când aceasta implică minori rămași singuri acasă și să gândească politici publice sociale pentru sprijinirea acestor familii despărțite din cauza sărăciei. Vă invităm să urmăriți Campania „Sindromul Italia. Copii bolnavi de dor de mama, începută în 4 iunie, numai pe Libertatea.ro.

Vom lansa un scurt ghid pentru părinții plecați, cei rămași acasă și pentru copii, coordonat de psihologul Libertatea, Cezar Laurențiu Cioc. Autorități și societate civilă vor dezbate în fiecare zi, din platoul Libertatea, problematica migrației și cum ne afectează ea pe toți. Și veți putea vedea și citi poveștile emoționante ale unor familii care au avut curajul să plece peste hotare, unii s-au întors, alții și-au luat familiile acolo, alții încă trăiesc despărțiți, dar și ale unor copii care trăiesc cu bunici sau alte rude, ale unor oameni mari care povestesc cum a fost să trăiască fără părinți. Am filmat în cele mai afectate zone, în Iași și Suceava, dar și în Milano, zonă din Italia unde sunt în jur de 150.000 de români. Cel puțin oficial.


CITEȘTE ȘI:

 

Citește mai multe despre catalina surcel, Sindromul Italia. Copii bolnavi de dor de mamă și telefonul copilului pe Libertatea.

Comentarii