De Cristian Anton,

Crima din comuna băcăuană Răcăciuni s-ar fi produs în urmă cu opt zile, trupul neînsufleţit al bărbatului fiind descoperit abia sâmbătă noapte, notează sursa citată.

Adolescentul ar fi comis crima pentru a-și salva mama mamei. Când cei doi au început să se certe, iar bărbatul de 40 de ani îşi bătea soţia, băiatul a sărit să-şi apere mama de pumnii tatălui.

Băiatul şi-a lovit tatăl cu pumnii şi un par, lovituri care au fost fatale părintelui. Ca să scape de cadavru, băiatul şi-a îngropat apoi tatăl în grădina casei.

Adolescentul a fost arestat pentru 30 de zile.

Caz în atenția Protecției Copilului

Cazul a intrat și în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău, întrucât în eveniment fusese implicat un minor de 16 ani. În plus, s-a ținut seama mai ales de ceilalți doi copii din familie, respectiv, frații autorului crimei, unul de 1 an și altul de 10 ani.

Potrivit instituției, despre caz s-a aflat în urma unui apel primit la numărul de urgențe 983 din partea unor reprezentanți ai primăriei Răcăciuni.

„Asistentul social al primăriei a solicitat sprijinul instituției noastre, în sensul preluării celor doi minori de 1 an și de 10 ani, deoarece mama urma să fie audiată, în seara crimei.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

În plus, în situația de criză prezentată, pe raza comunei Răcăciuni, nu au identificate rude care să aibă grijă de copii, cu excepția unui bunic imobilizat la pat”, au declarat reprezentanții Protecția Copilului Bacău.

În aceste condiţii, asistentul social de la Răcăciuni, ajutat de un echipaj al poliției, i-a însoțit pe cei doi frați minori la Spitalul Județean de Urgență Bacău – Secția UPU Pediatrie, unde s-a stabilit întâlnirea cu echipa mobilă a DGASPC Bacău.

Ca măsură de urgență, s-a decis preluarea celor doi minori în sistemul de protecție al DGASPC, copilul de 10 ani urmând a fi inclus într-un program de consiliere psihologică.

Citeşte şi:

Apelul medicilor către părinți: „Nu vă mai prezentați la camera de gardă cu copii sănătoși, doar ca să vedeți dacă au gripă”

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?

Congresul de fuziune USR-PLUS ar putea avea loc în luna iulie. Moise Guran va coordona campaniile Alianţei

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie