Mergi direct la conținut »
Monica Melencu, primită de un consilier la Cotroceni. Mama Luizei: „M-a afectat discuția, chiar am plâns”
]
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Monica Melencu, primită de un consilier la Cotroceni. Mama Luizei: „M-a afectat discuția, chiar am plâns”

Monica Melencu, primită de un consilier la Cotroceni. Mama Luizei: „M-a afectat discuția, chiar am plâns”

Monica Melencu, mama Luizei Melencu, susține că nu sunt probe cu privire la fiica sa în dosarul privind Cazul Caracal și vrea să știe de la președintele Klaus Iohannis de ce nu sunt căutate prin Interpol, Luiza și Alexandra Măceșanu.

De Daniel Ionașcu,

UPDATE ORA 17.40. Familia Luizei Melencu a ieșit de la Cotroceni. Avocata Carmen Obârșanu i-a cerut consilierului prezidențial ca Administrația Prezidențială să solicite Parchetului să îndrepte ancheta și în direcția traficului de persoane și a obținut promisiuni în acest sens.

„A fost o întâlnire de curiozitate, de imagine a Președinției” a spus avocata. „Domnul consilier a fost surprins la fel ca și noi de ce cererile de probațiune formulate de colegul meu au fost respinse atât de ostentativ, de răuvoitor, de către organele de anchetă, de ce nu s-au administrat probele, de ce nu s-a făcut în atâtea luni o cercetare fructuoasă de găsire a fetelor”, a continuat ea.

„Până la urmă i-am bătut și obrazul domnului președinte că dovedește atâta dezinteres față de găsirea cetățenilor români dispăruți. Concluzia întâlnirii: zero barat. Singurul lucru pe care ar putea să-l facă domnul Iohannis ca să-și repare imaginea ar fi să ceară lămuriri de la DIICOT. Pentru mine nu este președintele românilor” a declarat avocata.

M-a afectat discuția, chiar am plâns.

Monica Melencu:

„A spus că, cu siguranță, vom fi ajutați” a rezumat mama Luizei discuția cu consilierul prezidențial.

„Eu am venit cu un mesaj de speranță și sper să ajungă la dânsul (președintele Iohannis, n.r.). Nu știu de ce nu m-a primit președintele Iohannis, speram să discut cu dumnealui ca de la om la om” a mai spus mama Luizei

Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vindecat de coronavirus
Recomandări

Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vindecat de coronavirus

 

UPDATE 17.00. Mama Luizei Melencu este cea care i-ar fi cerut președintelui Klaus Iohannis să o primească, iar întâlnirea la care participă un consilier al președintelui, este în desfășurare la această oră. În afară de mama Luizei, la Cotroceni au venit bunicul fetei și avocata familiei, arată Romania Tv.

„Să sperăm că domnul preşedinte ne ascultă şi se implică mai mult în acest caz. Sunt întrebări mult, care de 8 luni sunt fără răspuns. (…) aceste fete nu sunt omorâte, aceste fete sunt traficate. Vreau să se meargă pe pista de trafic de persoane”, a spus Monica Melencu, la sosirea la Palatul Cotroceni.

„Vreau să-i spun că am fost umiliţi, vreau să aflăm adevărul, să aflăm ce s-a întâmplat cu fiica mea. (…) eu cred că fiica mea nici nu a trecut prin casa lui Dincă. Dar tinând cont că tot am vorbit de complici, au găsit complicele nepotrivit. Am citit o parte din acest dosar, sper să-l studiem pînă la final. Probe concrete, solide nu am văzut în acel dosar. Eu va spun: aceste fete nu sunt omorâte, aceste fete sunt traficate. Vreau să-i spun preşedintelui: să se meargă pe pista de trafic de persoane” a mai spus Monica Melencu.

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină
Recomandări

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină

 

Șeful statului i-a adresat zilele trecute o invitație pentru a sosi la Palatul Cotroceni. Întâlnirea vine după ce procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au anunțat public zilele trecute că Luiza a fost violată de către un complice al lui Gheorghe Dincă, numit Ștefan Risipițeanu.

De asemenea, Monica Melencu îi cere președintelui să se implice total în rezolvarea cazului.

Vrem să ne răspundă la niște întrebări. Ce s-a întâmplat în Cazul Caracal? Așteptăm să se implice în caz. Nu mai mult, ci mult. Suntem disperați. Am văzut dosarul, nu mi se pare că există probe, cel puțin în cazul Luizei. Fetele la Interpol nu sunt date dispărute. De ce? Vrem să vorbim de de la om, chiar dacă dânsul este președinte, a trecut turul întâi, a trecut turul al doilea, acum vrem să își asume niște responsabilități.

Monica Melencu a declarat pentru Libertatea:

În vârstă de 46 de ani, Risipițeanu a fost reținut pentru viol, iar ulterior instanța a încuviințat arestarea sa pentru 30 de zile.

Close
Închide
  Close