Romanul s-a nascut scriitor de petitii si reclamatii. Asterne pe hartie „metri” de nemultumiri, planuri si cereri de sprijin. Pe adresele ministerelor sosesc zilnic gramezi de scrisori, care de care mai ciudate, unele din ele putand participa lejer la orice concurs de scenarii de filmele SF.
„Va rog sa-mi dati un act ca sa-mi scoata calculatorul din mine”. Asa suna una din „doleantele” adresate ministrului Daniela Bartos. Barbatul din Pucioasa care s-a hotarat sa-i scrie sefei de la Sanatate nu este nici pe departe cel mai ciudat sau impatimit „client” in materie de corespondenta. Printre sutele de scrisori serioase, in care oamenii care si-au pierdut orice speranta isi spun necazurile si cer ajutor, functionarii de la Ministerul Sanatatii si Familiei au surpriza sa gaseasca si texte care ii lasa masca.
Tot felul de persoane care sufera de „scenarita” se adreseaza ministrului pentru a solicita „ajutor”. „Doamna ministru, sa pedepsiti persoanele care mi-au pus acid la coloana vertebrala, plumb, mi-au taiat din muschi si oase”. Un absolvent de facultate s-a chinuit sa redacteze pe calculator o scrisoare de vreo 5 pagini, „dotata” si cu un moto in versuri, in care povesteste cu disperare ca sufera de „somn la creier” si este urmarit asiduu de Securitate. Mult mai „documentata” si mai sigura pe sine este o pensionara, care s-a hotarat sa denunte faptul ca „de ani de zile se fac experimente pe familia mea, iar medicii ne-au transformat pe toti in cobai”. Nefericit si decis sa-si povesteasca drama autoritatilor din sistemul sanitar, un barbat a scris foarte deschis: „M-am trezit intr-o dimineata cu un testicul pierdut”.
Ministrului Daniela Bartos i se cer sfaturi chiar si in probleme care tin mai degraba de „mama Omida” sau de alte reprezentante ale clanului vrajitoresc.
Un domn in varsta de 52 de ani a tinut mortis sa afle daca „argintul viu din corpul omului se poate descoperi cu aparatura medicala”, precizand in acelasi timp ca simptomele sale sunt „falfaiala la stomac si razboi cu rudele”. Craioveanul C.S. a trimis trei scrisori la minister, pentru a se asigura ca s-a inteles foarte bine cum a intentionat el sa „faca o tentativa de sinucidere cu barbiturice in fata sediului PRM”. „Am luat 30 de pastile de diazepam, care spre surprinderea mea si-au facut efect prea tarziu. In viitor declar greva foamei”, scrie individul. Ferm convins ca MSF sta excelent la capitolul bani, un roman a cerut chiar ministrului sanatatii sa-i aprobe „construirea unui aeroport” si sa-i asigure „dotarea cu un elicopeter, masini mici si tot ce este necesar”.
Scrisoarea-record cuprinde 70 de pagini.
Printre toti acesti „petitionari” exista si un recordman absolut. Un domn a carui „lucrare” contine nici mai mult nici mai putin decat 70 de pagini, scrise de mana si presarate cu zeci de citate din Biblie, impartite pe capitole, gen „Informare spirituala”. „Scriitorul” a avut macar grija ca „opera” sa fie descifrabila. Pentru ca exista si multe scrisori care pur si simplu nu pot fi descifrate, din cauza „caligrafiei” imposibile.

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens