MENIU CAUTĂ
19 Dec. 2016 17:50 , de Valentina Postelnicu

Ce ministere oferă PSD celor de la ALDE: Mediul, Energia și IMM-urile; Liberal-democrații nu sunt mulțumiți- surse

Distribuie

Ce ministere oferă PSD celor de la ALDE. Negocierile pentru formarea Guvernului sunt în toi.  Potrivit unor surse politice, PSD oferă celor de la ALDE trei ministere: Mediul, Energia și IMM-urile. Pentru că sunt portofolii cu probleme, liberal-democrații nu sunt mulțumiți și ar dori să schimbe unele dintre aceste posturi.

Ministerul Mediului ar urma să meargă la copreședintele ALDE Daniel Constantin. Acesta și-ar fi dorit să preia Agricultura, dar postyul este dorit de asemenea de un apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea, Paul Stănescu, liderul PSD Olt.

Un alt minister care ar urma să meargă spre ALDE este ministerul Energiei. Dar acest minister este cu probleme, întrucât în perioada următoare vor avea loc unele crize în sistem, astfel că liberal-democrații nu sunt mulțumiți de oferta celor de la PSD. Și ministerul IMM-urilor este considerat de cei de la ALDE un minister fără greutate. Negocierile continuă între cele două partide.

O declarație a liderului PSD Liviu Dragnea a atras atenția, luni. ”Sunt colegi care se tot autopropun în tot felul de funcții. Nu au înțeles nimic”, a spus liderul PSD, după ce a semnat protocolul de guvernare cu cei de la ALDE.

Documentul se numește Protocolul ”Coaliţiei pentru Dezvoltare şi Democraţie”, prin care s-a consfințit, astfel, coaliția de guvernare ditnre cele două partide și prevede că PSD şi ALDE se angajează ca cele două partide să propună un candidat unic pentru funcţia de premier, desemnat de comun acord, şi să susţină prin vot în Parlamentul României un guvern de coaliţie condus de acesta, iar echipa guvernamentală să fie formată din miniştri desemnaţi în mod ”proporţional”.

Dragnea a mai transmis câteva mesaje, nu ar vrea în Guvern nume de miniștri din fostul Guvern Ponta, iar postul de ministru al Justiției rămâne la PSD.

Citește mai multe despre ALDE, Alegeri parlamentare, guvern și PSD pe Libertatea.

Comentarii