Mergi direct la conținut »
Ce pensie are Gelu Voican-Voiculescu. Veniturile lunare ale celui care i-a condamnat la moarte pe soții Ceaușescu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ce pensie are Gelu Voican-Voiculescu. Veniturile lunare ale celui care i-a condamnat la moarte pe soții Ceaușescu

Ce pensie are Gelu Voican-Voiculescu. Veniturile lunare ale celui care i-a condamnat la moarte pe soții Ceaușescu

S-a aflat ce pensie are gelu Voican-Voiculescu, cel care a făcut parte din completul de judecată, care a ordonat uciderea fostului dictator comunist Nicolae Ceaușescu și a soției sale, Elena.

De Dana Aramă,

Gelu Voican-Voiculescu este un om politic român, care a deținut funcția de viceprim-ministru în Guvernul provizoriu Petre Roman (1989-1990). De asemenea, a fost senator de Buzău în legislatura 1990-1992, ales pe listele partidului FSN, precum și ambasador în Tunisia și Maroc.

Pe 13 iunie 2017, a fost trimis alături de Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Miron Cozma și alții în judecată, pentru infracțiuni contra umanității.

Gelu Voican Voiculescu a participat activ la evenimentele din timpul Revoluției din decembrie 1989. El a participat ca delegat al Frontului Salvării Naționale, alături de generalul Victor Atanasie Stănculescu și de profesorul Virgil Măgureanu, la procesul intentat lui Nicolae Ceaușescu din 25 decembrie 1989 și la execuția liderului comunist. Tot el s-a ocupat și de înhumarea soților Ceaușescu.

Gelu Voican-Voiculescu, care în urmă cu ani a ceurt despăgubiri enorme de la Stat, s-a retras din viața publică și este acum pensionar.

S-a aflat care sunt veniturile pe care acesta le încasează. Astfel, potrivit bugetul.ro, Gelu Voican-Voiculescu  încasează lunar o pensie de 1.920 lei. Acesta și-a rotunjit veniturile lunare anul trecut, pentru funcția de consilier, când primea lunar și un salariu de 2.640 de lei.


Citește și: Ce avere aveau soții sinucigași din Iași. Familia Maleon avea datorii mari la bănci


 

Close
Închide
  Close