De Mirela Neag, Răzvan Luțac,

Astfel, dr. Carmen Savu a fost sancționată cu “avertisment scris”, argumentația raportului fiind că “faptele semnalate și analizate de către Comisia de Disciplină nereprezentând abateri disciplinare grave care să impună și alte sancțiuni”.

Mai mult, spitalul susține că “Dr. Carmen Savu se află pentru prima dată, în cei peste 25 de ani de activitate, într-o astfel de postură”.

La unele gărzi nefăcute, Carmen Savu a fost înlocuită de rezidenți care nu aveau dreptul să facă gărzi fără un medic senior alături.

Cele trei gărzi documentate de ziar și la care dr. Carmen Savu nu s-a prezentat la spital datau din 22 iulie, 28 august și 8 septembrie 2019, fiind întinse pe trei luni, dintre care o mare parte din perioadă a fost reprezentată de concediul medicului. 

Redăm integral comunicatul:

”Potrivit solicitării formulate de către Dl jurnalist Răzvan Lutac, redactor al Cotidianului –Libertatea-, solicitare adresată I.C. Fundeni în data de 23.10.2019 și înregistrată la aceeași dată cu Nr. 52325, conducerea I.C.Fundeni, în baza Legii 544/2001 (lege privind liberul acces la informațiile de interes public) vă aduce la cunoștință următoarele:

Ca urmare a procedurii interne de verificare a modului în care Dna Dr. Carmen Savu și-a desfășurat activitatea în cadrul secției ATI II din cadrul I.C.Fundeni, Institut în care activează de peste 25 de ani și privitor la posibile fapte înregistrate pe parcursul acestui an în ceea ce privește efectuarea serviciului de gardă la 22.07.19, 28.07.19 și la 08.09.19, fapte ce ar fi putut atrage anumite sancțiuni disciplinare, Comisia de Disciplină a I.C.Fundeni a analizat, soluționat și întocmit un Raport ce a fost  înaintat Conducerii Institutului Clinic Fundeni din București. Raport din care reiese faptul că Dna Dr. Carmen Savu a fost sancționată cu Avertisment Scris, faptele semnalate și analizate de către Comisia de Disciplină nereprezentând abateri disciplinare grave care să impună alte sancțiuni.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Totodată, Raportul prezentat subliniază faptul că Dna Dr. Carmen Savu se află pentru prima dată, în cei peste 25 de ani de activitate, într-o astfel de postură, devotamentul, profesionalismul și conduita morală a domniei sale nefiind niciodată contestate.

Pentru alte informații referitoare la subiecte ce vizează opinia publică și care implică activitatea din cadrul I.C. Fundeni vă asigurăm de întreaga noastră colaborare.

Cu deosebită consideratie,
Conducerea Institutului Clinic Fundeni”                                                                                              

Citeşte şi:

Medicul ATI suspendat de Sanador după moartea unui copil de 2 ani nu își face gărzile la Spitalul Fundeni

Medicul ATI care nu își face gărzile la Fundeni lucrează în continuare și la Sanador!

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută