Mergi direct la conținut »
Ce spune bunica lui Brenton Tarrant, australianul care a ucis 49 de persoane în atacul din Noua Zeelandă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ce spune bunica lui Brenton Tarrant, australianul care a ucis 49 de persoane în atacul din Noua Zeelandă

Ce spune bunica lui Brenton Tarrant, australianul care a ucis 49 de persoane în atacul din Noua Zeelandă

Mama și sora lui Brenton Tarrant, australianul de 28 de ani care a omorât 49 de persoane în atacul din Christchurch, Noua Zeelandă, s-au ascuns de presă după ce au aflat de faptele tânărului, dar bunica acestuia a vorbit cu jurnaliștii.

În vârstă de 94 de ani, femeii îi vine greu să creadă că nepotul său, pe care l-a văzut ultima dată de Crăciun, a putut comite o astfel de faptă.

Joyce Tarrant, în vârstă de 94 de ani, a spus că ucigașul cu sânge rece, care s-a filmat în timp ce omora zeci de musulmani aflați la rugăciune în două moschei din Christchruch nu este nepotul pe care-l cunoștea.

Știrea despre presupusele atacuri ale lui Brenton Tarrant a venit ca un șoc pentru familie, în special pentru mama lui Sharon, care este profesoară de limba engleză și era în clasă în momentul în care fiul său omora zeci de musulmani.

După ce a fost asaltată de presă, mama tânărului a fost escortată de poliție afară din școala în care preda și apoi, alături de fiica sa Lauren, au fost duse într-un loc ascuns.

Bunica acestuia, însă, a declarat că Tarrant era un nepot grijuliu, își vizita familia de două ori pe an și ultima dată a fost acasă de Crăciun.

„Totul este foarte șocant, mai ales că Brenton este un băiat bun”, a declarat ea Daily Mail Australia. „El a fost mereu drăguț și amabil și s-a asigurat că ne vizitează de două ori pe an”, a mai spus bătrâna care a adăugat că întreaga familie încearcă să facă față știrilor. ”Facem tot ce putem”, a spus ea din ușa casei sale din orășelul Grafton.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Joyce a spus că nepotul ei nu a arătat semne de extremism când a vorbit ultima dată cu el.

În același timp, oamenii din micul oraș australian sunt în stare de șoc. „Aceast incident a pus Grafton pe hartă, dar nu într-un mod bun”, a spus unul localnic, în timp ce altul a vorbit de „Lacrimile, șocul și rușinea că un astfel de rău este asociat nu numai cu țara noastră, ci cu orașul nostru natal”.

Australianul de 28 de ani Brenton Tarrant, suspectul atacului asupra a două moschei din localitatea neo-zeelandeză Christchurch, soldat cu 49 de morţi, a apărut sâmbătă în faţa instanţei, care l-a acuzat de crimă.

În cămaşa albă rezervată deţinuţilor şi cu cătuşe, fostul instructor de fitness şi militant asumat de extremă-dreaptă a ascultat impasibil acuzaţiile ce i-au fost aduse. El nu a solicitat să fie eliberat pe cauţiune şi va rămâne în închisoare până la următoarea apariţie în faţa instanţei, prevăzută să aibă loc pe 5 aprilie.

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut
Recomandări

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut

Accesul publicului la audiere ce a avut loc la Tribunalul districtual din Christchurch a fost restricţionat ca urmare a riscului sporit de securitate.

„Deşi se confruntă în prezent cu o singură acuzaţie, îi vor fi aduse şi altele”, a declarat comisarul de poliţie Mike Bush, precizând că detalii despre aceste acuzaţii vor fi comunicate cât de curând posibil.


Citește și: EXCLUSIV | Le dădeau alimente amestecate cu nisip! Dosarul „Moscova 2”, care reinventariază tezaurul românesc dus la ruși, conține și dovezi ale masacrului împotriva evreilor din Basarabia aflată în România Mare


 

Close
Închide
  Close