Mergi direct la conținut »
Ce trebuie să facă românii pentru a nu lua țeapă de la agențiile de turism
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ce trebuie să facă românii pentru a nu lua țeapă de la agențiile de turism

Ce trebuie să facă românii pentru a nu lua țeapă de la agențiile de turism

Noi agenții de turism și-au declarat falimentul sau au intrat în insolvență, iar românii care au achiziționat servicii turistice de la ei au rămas cu banii dați dar fără vacanțele dorite. Iată ce trebuie să facă românii pentru a nu lua țeapă de la agențiile de turism.

Nicolae Demetriade, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism spune că deși România avea la termen până pe 1 iulie să adopte o legislație prin care să protejeze investiția cetățenilor care plătesc pentru o vacanță, nu s-a luat nicio măsură. „Și acum noi, turiștii, la începutul verii, dacă e să ne ferim de cazuri precum Omnia… doar atât putem să facem: să batem în lemn. Că în rest, suntem la același nivel de anul trecut”, spune Demetriade.

Directorul unei agenții de turism, Alexandru Blănaru, explică pentru Digi24 facă românii pentru a nu lua țeapă de la agențiile de turism: „Turistul trebuie să întrebe cine este tur operatorul. Sau unde se desfășoară activitatea cu hotelierul respectiv. Dacă are contract agenția direct sau prin altă agenție. Dacă are prin altă agenție ești obligat să îi spui care este tur operatorul. Cu condiția ca și clientul să întrebe”.


Citește și: EXCLUSIV / Cine este cel de-al doilea român condamnat definitiv la moarte în Malaezia. Din electrician în Spania, a ajuns traficant de droguri- FOTO


 

 
 
Close
Închide