De Catalina Lohan, Claudiu Pacearcă,

Are casă de la Primăria Capitalei

Recent, bossul de la CNAS a fost surprins în trafic la volanul unui luxos BMW seria 5 de 60.000 de euro. Relaxat, îmbrăcat la patru ace, în traficul din Capitală, Duţă aduce mai degrabă a un om lipsit de griji. Conform declaraţiei de avere publicate în 2009, când era consilier, Duţă avea un apartament achiziţionat în rate de la primăria sectorului 1 şi o casă de la ANL, în cartierul Henri Coandă. În cea mai recentă declaraţie, din 2011, Duţă scrie că a vândut imobilul de la ANL. Tot din actele oficiale aflăm că el nu are în proprietate nici o maşină. Ce-i cu limuzina de culoare neagră la volanul căreia bossul CNAS mai trage cu sete câte o ţigară? El susţine că e a unui prieten. Astfel, Lucian Duţă are o viaţă dulce, deşi ca şef al CNAS e cel care hotărăşte cum se împart banii pentru medicamentele bolnavilor. Iar suferinzii de cancer se plâng de mai bine de două săptămâni că lipsesc din farmacii şi din spitale multe dintre doctoriile de care depinde supravieţuirea lor.
„Nu e maşina mea. Eu nu am maşină! Tocmai de aceea, un prieten mi-a împrumutat autoturismul lui să mă pot deplasa. Acest lucru se poate verifica foarte uşor.” Lucian Duţă
 


 

Preşedinta Asociaţiei Oncologic Rom susţine că lipsesc din spitale medicamente vitale:

„Bolnavii se chinuie pentru că nu au cu ce să-şi aline durerea”

Au trecut două săptămâni de la izbucnirea scandalului morfinei, după ce singurul reprezentant medical din România care comercializa acest medicament şi-a făcut bagajele şi a plecat. Guvernanţii nu au reuşit mare lucru.

“Chiar şi după atât timp, oamenii se plâng că la nivel naţional încă există medicamente lipsă pentru bolnavii de cancer, atât la adulţi, cât şi la copii”, ne-a declarat Corina Alexandru, preşedinta Asociaţiei Oncologic Rom din Constanţa. Aceasta, şi ea bolnavă, a reuşit să atragă atenţia Ministerului Sănătăţii şi opiniei publice după ce a declarat că, decât să se chinuie fără medicamente, mai bine ar fi eutanasiată. “Nu sunt medicamente şi din multe spitale lipsesc şi citostaticele. Pe lângă asta, nu mai avem morfină, bolnavii de cancer în fază terminală stau şi se chinuie, nu au cu ce să îşi aline durerea”, a menţionat Corina Alexandru. Potrivit acesteia, un alt medicament care lipseşte este Neupogen, vital în tratarea leucemiei la copii. Acesta costă de la 40 de lei fiola la 500 de lei cutia. “Nu se importă pentru că nu se câştigă mult de pe urma lui. Vin părinţi cu copii şi mă roagă să îi ajut să găsească acest medicament care este vital. Toţi oncopediatrii îl recomandă. Nu poate oricine să îl importe pentru că legea nu permite şi intri la trafic de medicamente”, a precizat Corina Alexandru.

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente