MENIU CAUTĂ

Cea mai lungă tiroliană din România rămâne închisă. Cinci ani a funcţionat fără avize

Distribuie

Cea mai lungă tiroliană din România rămâne închisă. Edilii din Săcele au aflat că instalaţia de pe traseul Canionului Şapte Scări funcţionează fără toate avizele. Tiroliana de la 7 Scări funcţionează din 2013.

După ani de zile în care tirolienele au funcţionat fără autorizaţii, peste tot în ţară, se iau măsuri. Instalaţia de pe traseul Canionulului 7 Scări abia a fost extinsă. Şi, după inaugurare, închisă de primarul oraşului Săcele.

Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele are şi un act la dosar. Firma de mentenanţă a instalaţiei ar fi întrebat ISCIR, autoritatea responsabilă pentru control şi avizare, dacă e nevoie de o inspecţie şi un document oficial. Ar fi primit un răspuns negativ, semnat şi parafat.

„Instalaţiile de tip tiroliană şi panourile de căţărat nu se supun prevederilor prescripţiilor tehnice ISCIR”, susțin oficialii Regiei, potrivit Observator. tv. Reprezentanţii ISCIR au recunoscut şi că verificările se fac la o sesizare. În ţară, sunt doar 55 de inspectori. Şi nu mai puţin de 55 de tiroliene. Între timp, cea mai lungă tiroliană din ţară rămâne închisă.

Citește și

Mii de oameni au fost evacuați în nordul Crimeii, în urma unei puternice poluări industriale. Rușii au tăcut zece zile

 

Citește mai multe despre 7 scari, Sacele și tiroliană pe Libertatea.

Comentarii