Mergi direct la conținut »
Cea mai veche farmacie din București va deveni muzeu
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cea mai veche farmacie din București va deveni muzeu

Cea mai veche farmacie din București va deveni muzeu

Casa cu farmacie Gheorghe Hotăranu a fost cumpărată de Colegiul Farmaciștilor cu 850.000 de euro și va fi transformată în muzeu.

De Andreea Archip,

Farmacia Gheorghe Hotăranu a fost scoasă la licitație în urmă cu două săptămâni, iar câștigătorul acesteia a fost Colegiul Farmaciștilor din București. Prețul de vânzare a fost de 850.000 de euro. Intenția Colegiului Farmaciștilor este să transforme casa-monument istoric în Muzeul Național al Farmaciei.

Casa este o bijuterie arhitecturală, mai ales că a fost proiectată de la început pentru a fi spațiul unei farmacii la parter, laborator la subsol, birouri și apartamente de locuit la etaj. Farmacia a fost proiectată în stil neoromânesc de arhitectul Statie Ciortan și finalizată în 1925 de către antreprenorul italian Ernesto Mazzolini. Ineditul casei constă și în faptul că la interior s-au conservat impecabil aproape toate elementele de mobilier și dotări farmaceutice, comandate și executate la Viena.

Citește și: VIDEO/ ”Comorile” din cea mai veche farmacie a Bucureștiului. E plină de obiecte ce te ”transportă” în altă epocă

 

Close
Închide
  Close