De Mirela Neag,

  • După C.C. Iliescu și Spitalul Militar Central, al treilea mare spital din București, care nu era planificat să devină un spital COVID-19, are personal medical și pacienți infectați cu coronavirus. 
  • Nici DSP și nici spitalele nu au spus acest lucru până când presa n-a aflat din interior, de la cadrele medicale.
Spitalul Universitar București

În urmă cu două săptămâni, Spitalul Universitar București s-a confruntat cu prima criză creată de noul conoravirus. Un pacient internat pentru dializă a fost depistat ulterior pozitiv, fiind contaminați alți pacienți și câteva cadre medicale.

Duminică, 29 martie, a fost depistat pozitiv un alt pacient în secția Anestezie Terapie Intensivă. 

Noul manager al SUUB, prof. dr. Cătălin Cârstoiu, susține că aceste situații se vor înmulți, dar “prin luarea unor măsuri corecte față de personalul medical și umane față de pacienți, ele vor putea fi gestionate”. 

-Domnule manager, aveți un pacient pozitiv cu COVID-19 internat în secția ATI?
-Da. Nu este singurul. De acum încolo o să ne așteptăm la astfel de situații non-stop… Nu vom refuza internarea acestora pentru că toți avem dreptul la tratament medical. Așa cred eu că ne îndeplinim misiunea.

“Pacientul a fost operat și tocmai a fost detubat”

-Care este starea pacientului pozitiv de la Terapie Intensivă?
-Acesta a suferit în urmă cu 5 zile o intervenție pe cord, a fost operat de doctorul Badiu, a făcut postoperator febră, din precauție i s-a făcut testul, iar azi, duminică, a venit rezultatul: pozitiv. Tot astăzi el a și fost detubat, deci evoluția era bună.

Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
Recomandări
Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
 
Noul manager al Spitalului Universitar de Urgență București, prof. dr. Cătălin Cârstoiu

-Și a rămas în spital?
-O să fie transferat la Secția de Chirurgie la Spitalul Colentina, care este dedicat COVID.

Sunt și 4 doctori și un asistent pozitivi

-Ați spus că nu este singurul pacient pozitiv?!
-După cazul de la Nefrologie, de acum două săptămâni, am mai avut un pacient la secția de Ortopedie. Tot fără simptome, a făcut febră postoperator. A fost transferat la “Matei Balș”.

Dar să știți că avem și 4 doctori pozitivi și un asistent medical. Toți sunt internați, au fost asimptomatici, doar puțină febră la unii.

Managerul Spitalului Universitar

-Ce se întâmplă cu cadrele medicale? Vor fi testate?
-Toți au intrat în panică, e de înțeles, este o reacție umană, deoarece toți au familii acasă, au cerut testare, am fost de acord pentru că e important să fie liniștiți. Am anunțat și DSP. Le-am explicat că numai cei care au avut contact cu pacientul ar trebuie să facă testul. Sunt 8 persoane care s-au ocupat direct de pacientul operat pe cord.

VIDEO Klaus Iohannis anunţă redeschiderea teraselor şi a plajelor, de la 1 iunie. Ieşirea din localitate, fără declaraţie
Recomandări
VIDEO Klaus Iohannis anunţă redeschiderea teraselor şi a plajelor, de la 1 iunie. Ieşirea din localitate, fără declaraţie
 

-Se vor autoizola?!
-Le-am oferit camere într-o aripă a spitalului să stea acolo până primesc rezultatele testelor. Șefa secției ATI mi-a transmis că din cele 27 de cadre, doar 3 au dorit să se izoleze în spital.

-Ați pornit testarea întregului persoanal, așa cum ați declarat săptămâna trecută?
-Au fost făcute deja 450 de teste la  pacienți și cadre medicale. Vom primi din sponsorizări alte 100 de teste luni și încă 500 în cursul săptămânii. Vor fi testați cu toții, pentru confortul tuturor. Prin măsurile pe care le-am luat am depășit cu mult protocolul.

Înțeleg această teamă a colegilor mei. Este firească. Dar misiunea noastră este să tratăm oamenii bolnavi și nu putem refuza nici un pacient. Eu așa cred că este uman și corect.

Managerul Spitalului Universitar
Citeşte şi:

Cum va fi Scenariul 4 la noi? Asistent român în Germania: “Dacă ieșim pozitivi la coronavirus, dar putem să ne ducem la muncă, ne ducem”

Cazul pastorului mort de COVID-19 și neraportat. Managerul Spitalului din Suceava neagă că a întârziat lista deceselor către DSP: „Voi verifica numele indicat de dumneavoastră”

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite