Mergi direct la conținut »
Centrul FILIA, care militează pentru drepturile femeilor, a depus plângere la Parchet împotriva Danei Budeanu pentru instigare la violență domestică
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Centrul FILIA, care militează pentru drepturile femeilor, a depus plângere la Parchet împotriva Danei Budeanu pentru instigare la violență domestică

Centrul FILIA, care militează pentru drepturile femeilor, a depus plângere la Parchet împotriva Danei Budeanu pentru instigare la violență domestică

ONG-ul atrage atenția că Dana Budeanu, ajunsă în atenția publică după ce a luat în derizoriu inițiativa „Dăruiește viața” de a construi un spital pentru copiii bolnavi de cancer, a îndemnat la ură, discriminare și violență împotriva femeilor într-unul dintre episoadele emisiunii sale „Verdict” de pe Youtube.

De Cristina Radu, Cristian Otopeanu,

Este vorba despre episodul 18 al emisiunii „Verdict” a Danei Budeanu, apărut pe Youtube, în care aceasta îndeamnă bărbații să-și „altoiască” partenerele dacă îi ceartă în public.

Redăm un fragment din episodul 18 al emisiunii „Verdict” a Danei Budeanu:

„(…) El îi suflă în mâncărică și îi dă ei să mănânce. În secunda aia trebuie să iei un pumn și să-i spargi gura. Nu există așa ceva! Ele trebuie altoite! Că instig la violență… Nu instig, tâmpito! Sunt figuri de stil. Figura de stil se numește altoi. Jbac, jbac! Bă, non stop. Preventiv. Nu se poate să ajungi sclavete! Prima dată când te-a certat aia sau te-a persiflat sau ți-a răspuns în nas la vreo masă în public, undeva, și ți-a dat peste nas, jap! De față cu toată lumea. În secunda în care i-ai dat japul – nu e ceva nasol, ți-a scăpat mâna, așa! – și amețitele din jur iau aminte. Tu o faci pentru binele comunității, așa trebuie să gândești. Tu o altoiești pe ea puțin așa, te faci că-ți scapă, înțelegi? Nu trebuie să o atingi neapărat, că dacă tu te duci spre ea așa, ea oricum se ferește. Tu oricum ai vrut, intenția a existat, frica se instalează. Dar se instalează la toate alelalte. Tu faci un bine comunității, bă. Tu devii eroul găștii, la ceilalți fătălăi. ești șmecherul șmecherilor. (…) Ea trebuie să știe că urmează. Trebuie indusă teroarea”.

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

Centrul FILIA: „Legitimează o cultură a violenței”

ONG-ul care luptă împotriva inegalităților de gen și discriminării spune că prin atitudinea sa, Dana Budeanu îndeamnă la ură, discriminare și violență împotriva femeilor și, mai mult, încurajează astfel de acte prin promovarea unui model de relație abuzivă.

FILIA a depus plângere la Parchet împotriva Danei Budeau pentru instigare la ură, discriminare și violență.

„Episodul consolidează atitudini discriminatorii împotriva femeilor și legitimează o cultură a violenței îndreptate împotriva femeilor prin argumentele pe care aceasta le aduce pentru a justifica și încuraja astfel de acte, promovând un model de relație abuzivă, în care bărbatul domină femeia prin exercitarea unui comportament violent, atât fizic, cât și psihologic, prin instaurarea fricii” – sesizare la Parchet.

Surse politice: „Arafat va coordona toate achizițiile medicale pentru țările UE”
Recomandări

Surse politice: „Arafat va coordona toate achizițiile medicale pentru țările UE”

 

Dana Budeanu, pentru Libertatea: „Nu doresc să comentez pe marginea acestui subiect”

Libertatea a contactat-o pe Dana Budeanu, pentru a-i solicita un punct de vedere.

Creatoarea de modă a răspuns la telefon, dar mesajul ei a fost că nu doreşte să facă niciun comentariu oficial pe marginea acestui subiect.

A ironizat proiectul de construire a unui spital pentru copiii cu cancer

Dana Budeanu a ajuns în atenția publicului după ce, în octombrie anul trecut, a ironizat pe Facebook inițiativa „Dăruiește Viață” de construire a unui spital de oncologie pentru copii.

Ulterior, Pro Tv a renunțat la colaborarea cu stilista, acolo unde era mereu prezentă în emisiunea „Vorbește lumea”. Acum are o emisiune pe stiripesurse.com – „Verdict politic”, dar coninuă să o producă și pe cea de pe Youtube – „Verdict”.

Close
Închide
  Close