Mergi direct la conținut »
CFR trece la ora de vară 2018. Ce se întâmplă cu mersul trenurilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > CFR trece la ora de vară 2018. Ce se întâmplă cu mersul trenurilor

CFR trece la ora de vară 2018. Ce se întâmplă cu mersul trenurilor

CFR trece la ora de vară 2018, începând cu data de 25 martie 2018. Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia urmând a se efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor, informează CFR Călători. 

Trenurile de călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 24/25 martie a.c. la ora 03.00, care va deveni ora 04.00. După ora 04.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Trenurile de călători aflate în circulație după ora 03.00, care devine ora 04.00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 04.00 – 05.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi de duminică, 25 martie 2018, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula după graficele din mersul de tren în vigoare.

În ultima duminică a lunii martie, România trece la ora de vară. Așadar, în noaptea de 24 spre 25 martie, ora 3:00 va deveni ora 4:00.

Introdusă în anul 1916, ca urmare a condițiilor economice generate de Primul Război Mondial, ora de vară a avut drept scop crearea unei economii în privinţa consumului de energie electrică şi termică. Deși majoritatea oamenilor se adaptează cu ușurință modificării orei, cercetătorii au constatat, însă, că organismul are nevoie de aproape 15 zile pentru a se adapta trecerii la ora de vară.

Medicii avertizează că schimbarea orei ar avea chiar și efecte periculoase.

Close
Închide
  Close