MENIU CAUTĂ

China își întărește granița cu Coreea de Nord. Beijingul se teme că un atac al SUA este iminent

Distribuie

Tensiunile dintre Coreea de Nord și Statele Unite îngrijorează China. Beijingul a decis să-și întărească granița cu regimul de la Phenian, existând temeri că Washingtonul ar putea să lanseze un atac nuclear asupra țării, notează Express.co.uk.

China se teme că un război între Coreea de Nord și Stale Unite ar putea afecta orașele și satele aflate la granița sa cu statul comunist. În plus, oficialii chinezi sunt îngrijorați că milioane de nord-coreeni vor încerca să treacă frontiera, în cazul în care va izbuncni o confruntare armată. Astfel, Beijingul a decis să mărească numărul militarilor care patrulează de-a lungul frontierei, potrivit localnicilor chinezi care locuiesc în zonă.

În plus, au fost instalate și mai multe monitoare pentru nivel radiațiilor, ca măsură preventivă, în cazul în care Statele Unite lansează un atac nuclear asupra Coreei de Nord.

Cât despre locuitorii aflați în zonele de graniță, aceștia au fost îndemnați de Beijing să nu mai ajute dezertorii nord-coreeni, ci, din contră, să-i predea autorităților pentru a fi repatriați în Coreea de Nord. Cei care nu vor urma aceste îndemn riscă chiar să fie arestați și pedepsiți.

„Înainte, nord-coreeni mai veneau pe partea noastră să pescuiască. Acum nu mai îndrăznesc. Militarii sunt foarte atenți, granița este controlată cu atenție”, a spus un localnic din zona de graniță.

Totodată, în zona de graniță a apărut un afiș uriaș pe care scrie că „cetățenii care observă activități de spionaj trebuie să anunțe imediat acest aspect autorităților”.

Asta în contextul în care oamenii au spus că prezența militară în zonă a crescut, în urma declarațiilor tot mai îngrijorătoare făcute de Kim Jong-Un și Donald Trump.

Liderul de la Phenian a afirmat recent că „butonul nuclear se află mereu pe biroul său”, iar Donald Trump s-a lăudat, la rândul său, că butonul său „este mai mare și mai puternic”.


Citește și: VIDEO/ Nicola, fosta vedetă a scenei pop, s-a îndrăgostit de muzica electronică. La 49 de ani ține concerte trance!


Citește mai multe despre China și Coreea de Nord pe Libertatea.

Comentarii