Mergi direct la conținut »
Chirițoiu: Trebuie să existe cât mai multă concurență în domeniul transportului de persoane, dar cu plata taxelor și fără să dispară formele care există deja
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Chirițoiu: Trebuie să existe cât mai multă concurență în domeniul transportului de persoane, dar cu plata taxelor și fără să dispară formele care există deja

Chirițoiu: Trebuie să existe cât mai multă concurență în domeniul transportului de persoane, dar cu plata taxelor și fără să dispară formele care există deja

Activitatea din transportul de persoane trebuie să fie caracterizată de cât mai multă concurență, însă nu trebuie ca aceasta să elimine formele care există deja, astfel că este nevoie de un regim echivalent de reglementări, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

De Daniel Ionașcu,

”Din punctul nostru de vedere, trebuie să fie cât mai multă concurenţă şi de aceea susţinem crearea unui cadru legal corespunzător noilor tehnologii, dar care să asigure reglementări cu efect echivalent cu transportul de persoane în regim de taxi, în special din punct de vedere al siguranţei clienţilor, dar şi al achitării obligaţiilor fiscale către stat”, a spus Chiriţoiu, citat de News.ro.

Declarația sa vine în contextul în care taximetriștii au protestat de mai multe ori în ultima perioadă solicitând stoparea ”pirateriei”.

Taximetriștii acuză că Uber, Bolt (Taxify) și celelalte companii din domeniu nu au au autorizații și nu plătesc corect taxele.

Pe lângă acestea, există și aplicații prin care taximetriștii pot prelua comenzi, precum Clever Taxi și Star Taxi.

Uber e companie de transport, nu aplicație

Curtea Europeană de Justiție a decretat că Uber este companie de transport, nu aplicație, așa cum susținea. Fiind companie de transport, aceasta trebuie să se supună reglementărilor din transporturi, astfel că șoferii săi trebuie să aibă licențe și autorizații, ceea ce nu se întâmplă în acest moment în România.

Taximetriștii acuză că astfel Uber le face concurență neloială, din moment ce ei trebuie să cumpere aceste licențe de la primăriile unde activează.

Pe de altă parte, Chirițoiu a spus că a amendat 8 companii de taxi din București și județul Ilfov cu 500.000 de euro și alte 36 în restul țării cu încă 400.000 de euro.

Close
Închide
  Close