Inventatorul Nutella a murit la 97 de ani. Colaj Libertatea: Profimedia/X
Francesco Rivella, supranumit „tatăl Nutella”, a murit la vârsta de 97 de ani, lăsând în urmă un adevărat imperiu al gustului. Chimist de profesie, el a avut un rol esențial în dezvoltarea celebrei creme tartinabile cu alune, care a cucerit lumea, potrivit The Sun și CNBC.
Cuprins:
Franceso Rivella – „Tatăl Nutella”
Născut în Barbaresco, Italia, Francesco Rivella s-a alăturat companiei Ferrero în 1952, imediat după ce a absolvit chimia la Universitatea din Torino.
A lucrat în ceea ce era cunoscut drept „camera de chimie” a companiei, un laborator unde au prins viață unele dintre cele mai iconice produse ale brandului.
Misiunea sa? Perfecționarea rețetelor și găsirea combinațiilor ideale de ingrediente pentru a crea dulciuri inconfundabile.
Chimistul Ferrero Francesco Rivella, care a contribuit la transformarea Nutella într-un simbol global, a murit la 97 de ani. Foto: Profimedia
Rivella a fost mai mult decât un simplu chimist, a fost manager senior și mâna dreaptă a lui Michele Ferrero, fondatorul gigantului Ferrero. El a călătorit alături de acesta în întreaga lume, pentru a studia dulciuri.
Jurnalistul Gigi Padovani scrie în cartea sa „Mondo Nutella” că cei doi călătoreau prin lume pentru a cumpăra dulciuri „nu pentru a le copia, ci pentru a le face mai bune”.
Nutella vegană. Noua Nutella pe bază de plante. Ferrero lansează Nutella vegană în Europa – Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Hepta