„Mie nu mi-a fost frică de nimeni în lume şi am fost singur peste tot”, declara Niculae Duduianu, într-un live transmis pe facebook de fiul lui, Emi Pian, în luna aprilie a acestui an. Peste câteva zile, Pian Senior intra din nou pe poarta Penitenciarului Rahova.

Cazierul lui „Pian cel bătrân”

Născut la 19 ianuarie 1950, în Bolintin Deal (Giurgiu), Niculae Duduianu a avut şi alte condamnări în trecut, dar faptele sunt vechi şi, între timp, cazierul lui a fost albit de reabilitări.

În live-ul făcut de fiul său, Duduianu Senior mărturisea că a făcut odată închisoare „5 ani la termen” şi că a avut o altă condamnare de „6 ani şi ceva”, din care a executat „3 ani şi opt luni”. A fost în celulă şi cu Fane Spoitoru care, povestea el, „să mă bată crucea asta, a stat decât trei ore acolo, şi-a luat bagajul şi a plecat”.

Cine a fost Niculae Pian, liderul clanului Duduianu. Era de opt luni în închisoare, pentru o tentativă de omor, iar azi urma să afle dacă va fi eliberat condiţionat
Duduianu Niculae și fiul său, Emi Pian

„Atunci nu ieşea nimeni din ţară şi tot ce exista şmecher era pe la puşcărie”, mărturisea Duduianu Senior. „Acuma, puşcăria este… Din 1.000 de deţinuţi, 999 este prăduitori. Poate e vreunul care nu este”, se plângea el în aprilie.

„Nea Pian” sau „Pian cel bătrân”, cum îi spuneau cunoscuţii, avea trei băieţi: pe Emi, pe Ciprian şi pe Grațian. În august anul acesta, când Emi a fost ucis după o reglare de conturi, Duduianu Senior era deja în puşcărie, pentru o tentativă de omor.

A trecut cu roţile peste picioarele lui

S-a întâmplat într-o seară de sâmbătă, pe 7 februarie 2019. Niculae Duduianu se afla la volanul maşinii sale, un Mercedes gri. La intersecția străzii Buzoieni cu Calea Rahovei, semaforul arăta verde pentru pietoni, dar el nu a oprit şi a încercat să treacă printre oamenii care traversau regulamentar.

Un bărbat i-a pus atunci mâna pe capotă Mercedesului și i-a arătat culoarea semaforului, dar Duduianu a continuat să forţeze trecerea, iar bara din față a maşinii lui a atins piciorul acelui om. „Ce faci? Vrei să dai peste mine?”, i-a strigat bărbatul care a făcut câțiva pași înapoi şi a dat cu talpa în bara autoturismului.

Atunci, interlopul a ambalat motorul şi a îndreptat mașina spre bărbat. L-a acroșat, l-a trântit la pământ, apoi a trecut cu roţile peste picioarele lui, după care s-a îndepărtat în viteză de acolo. Unul dintre martori, aflat la volanul unei maşini, a pornit în urmărirea lui.

Câţiva dintre oamenii care asistaseră îngroziţi la tentativa de omor au sunat la 112, iar victima a fost transportată la Spitalul Universitar. Bărbatul avea leziuni la glezna stângă și la nivelul coapsei drepte şi a avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale.

Inculpatul Duduianu Niculae a trecut cu autoturismul peste pieton, pentru că acesta nu i-a recunoscut supremația pe șoșele.

Rechizitoriul Pachetului dpl Tribunalul Bucureşti:

Duduianu: „Am simțit că mașina a trecut peste ceva”

Duduianu nu a recunoscut acuzaţiile. A spus că „nu și-a dat seama că ar fi lovit pietonul pe trecere” şi că „a vrut să îl ocolească atunci când acesta a devenit agresiv”, dar a adăugat că „a simțit că mașina a trecut peste ceva”.

„Întâmplarea a făcut să treacă peste picioarele persoanei vătămate și să nu producă decesul acesteia”, se subliniază în motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti, prin care Duduianu a fost condamnat la 5 ani și 3 luni de închisoare pentru tentativă de omor.

El a atacat decizia, iar la 8 aprilie anul acesta, Curtea de Apel Bucureşti i-a redus pedeapsa la 3 ani şi 4 luni de închisoare. Însă, în final, Duduianu avea de executat 5 ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare, pentru că el a comis fapta în timpul termenului de supraveghere pentru o condamnare primită cu suspendare în 2017. În acel dosar, el fusese trimis în judecată alături de fiul lui, Emi Pian.

Duduinu: „Cartofare, retrage-ți plângerea că iese urât”

Emi Pian dădea bani cu camătă, cu dobânzi cuprinse între 10% – 35%/zi, şi le confisca, drept gaj, maşinile celor împrumutaţi. În vara lui 2016, după ce a rămas fără un Audi Q7, un bărbat a mers la poliţie, iar Emi, aflând că e cercetat, l-a trimis pe tatăl lui, Niculae Duduianu, ca să-l convingă pe păgubit să-și retragă plângerea.

Cine a fost Niculae Pian, liderul clanului Duduianu. Era de opt luni în închisoare, pentru o tentativă de omor, iar azi urma să afle dacă va fi eliberat condiţionat
Duduianu Niculae

Argumentele au fost banii şi ameninţările. Miltiade Văduva, zis Seif, unul dintre cei care au mers cu Pian la „negociere”, le-a declarat anchetatorilor că acesta i-a oferit bărbatului 2.000 de euro, ca să tacă. Au mers acasă la el, iar Duduianu i-a aruncat teancul de bani pe masa din living, însă bărbatul i-a refuzat.

Pian cel bătrân i-a spus «Cartofare, termină-te cu astea și retrage-ți plângerea că iese urât» și i-a zis să accepte banii, pentru a încheia orice datorie la Emi.

Declaraţia unui martor din dosar:

Martorii spun că Duduianu l-a amenințat pe bărbat că, „dacă nu se împacă cu Emi și nu ia banii, o să-i pună pe băieții lui să-l bată și n-o să mai iasă niciodată pe stradă”.

Trimis în judecată pentru infracţiunea de influențarea declarațiilor, Niculae Duduianu a susţinut că i-a dat bărbatului banii în contul unei datorii pe care o avea fiul lui.

Însă Emi Pian, ca să-şi reducă pedeapsa, a mers pe procedura simplificată şi a recunoscut toate faptele, inclusiv că îi ceruse tatălui să-i dea 2.000 de euro bărbatului, ca să-și retragă plângerea.

În noiembrie 2017, Niculae Duduianu a fost condamnat la 2 ani și 6 luni cu suspendare, dar pedeapsa a devenit cu executare, după comiterea infracţiunii de tentativă de omor.

De ce boli suferea Niculae Duduianu

În iunie anul acesta, aflat la Rahova, Niculae Duduianu a cerut să execute pedeapsa în regim semideschis, spunând că a suferit 2 AVC-uri, este cardiac, are diabet, probleme de coloană și nu poate merge.

E încadrat într-un grad de handicap, se află în cărucior și este efectiv la mila colegilor de cameră, care îl dau jos din pat, îl duc la toaletă, îl spală ca pe un copil mic, pentru că el nu poate.

Avocatul lui Duduianu, la 10 iunie 2020:

Pentru a convinge instanţa, Duduianu a depus la dosar şi un document medical din 2018, care arăta că e încadrat în gradul de handicap grav, cu asistent personal.

Dar Judecătoria Sectorului 5 i-a respins cererea, precizând că „tentativa de omor a fost săvârșită în anul 2019” şi că, „din moment ce petentul putea conduce autoturisme, cu gradul său de handicap, atunci poate executa și pedeapsa închisorii în regim închis”.

A murit cu câteva ore înainte de verdict

La 19 octombrie 2020, aflat în Penitenciarul – Spital Dej, Niculae Duduianu a depus o cerere de liberare condiţionată, arătând din nou că este grav bolnav.

Dar Judecătoria Dej i-a respins cererea, pentru că el nu executase încă din pedeapsă fracţia necesară liberării condiţionate. Instanţa l-a anunţat pe Duduianu că, pentru motive medicale, poate solicita întreruperea executării pedepsei.

El a contestat decizia, iar miercuri, 2 decembrie, urma să primească verdictul final de la Tribunalul Cluj.

Cu câteva ore înainte, în seara zilei de 1 decembrie, Niculae Duduianu a suferit un stop cardio-respirator şi a murit în Penitenciarul-Spital din Mioveni, unde fusese transferat din 2 noiembrie, conform informaţiilor obţinute pe surse de Libertatea.

Citeşte şi:

Tânărul care a lovit cu mașina un polițist a fost secretar personal al președintelui Institutului Național de Statistică la 20 de ani

Jandarmul care a cântat imnul pe munte s-a îmbolnăvit de COVID. „Am crezut că am răcit când am cărat pianul”

FOTO Avalanșă de glume pe net, după ce Iohannis și-a arătat mușchii când a fost vaccinat! Cele mai bune
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Avalanșă de glume pe net, după ce Iohannis și-a arătat mușchii când a fost vaccinat! Cele mai bune
Dumnezeule, ce a putut păți Adela Popescu imediat după plecarea de la Pro TV: 'Ăsta e necazul'
PARTENERI - PLAYTECH
Dumnezeule, ce a putut păți Adela Popescu imediat după plecarea de la Pro TV: 'Ăsta e necazul'
Horoscop 15 ianuarie 2021. Fecioarele ar fi bine să își întorcă privirea spre ceea ce contează cu adevărat
HOROSCOP
Horoscop 15 ianuarie 2021. Fecioarele ar fi bine să își întorcă privirea spre ceea ce contează cu adevărat
Ce vaccin anti-COVID i-a fost administrat președintelui Klaus Iohannis
Știrileprotv.ro
Ce vaccin anti-COVID i-a fost administrat președintelui Klaus Iohannis
Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Telekomsport
Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Probleme grave cu care se confruntă copiii și părinții,pe care parlamentarii ar trebui să le ia în considerare (Publicitate politică)
PUBLICITATE
Probleme grave cu care se confruntă copiii și părinții,pe care parlamentarii ar trebui să le ia în considerare (Publicitate politică)