MENIU CAUTĂ

Cine este Felix Bănilă, propus pentru șefia DIICOT

Distribuie

Cine este Felix Bănilă, propus pentru șefia DIICOT. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, luni, propunerea pentru funcția de procuror-șef al DIICOT. Este vorba despre Oliver Felix Bănilă, preferat în detrimentul actualului șef DIICOT, Daniel Horodniceanu. 

Cine este Felix Bănilă, propus pentru șefia DIICOT

Felix Bănilă s-a npscut pe 26 decembrie 1972. A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași. Și-a înceout cariera de magistrat pe 15 decembrie 1996, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moinești. A stat pe această funcție până în anul 2008. De aici, el a fost delegat la Parchetul Tribunalului Bacău.

În perioada 1 august 2007 – 31 decembrie 2007, Felix Bănilă a fost delegat procuror la DNA Bacău.

În anul 2016, Felix Bănilă a candidat pentru un post în CSM, însă fără succes.

În perioada 2010-2017, a condus Parchetul Tribunalului Bacău.

În prezent, Felix Bănilă, în vârstă de 46 de ani, este procuror la Parcchetul Tribunalului Bacău.

Pe 14 mai 2018, a fost propus pentru funcția de procuror-șef al DIICOT, funcție pentru care și-a depus candidatura și actualul șef DIICOT, Daniel Horodniceanu. Mandatul său expiră pe data de 19 mai.

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

FOTO: desteptarea.ro


Ştampila, la un pas să dispară. Parlamentarii vor debirocratizarea administraţiei publice

Citește mai multe despre Daniel Horodniceanu, Felix Bănilă și DIICOT pe Libertatea.

Comentarii