De Cătălin Lupășteanu,

Astfel, judecătoria a constatat că a intervenit un conflict negativ de competență, context în care a trimis dosarul la Curtea de Apel București, instanță ce va stabili, definitiv, magistrații cărei instanțe să judece cazul.

Conflictul negativ de competență apare atunci când doua instanțe își declină pe rând, una în favoarea celeilalte competența de judecată. Conflictele de competență sunt soluționate potrivit codurilor de procedură aflate în vigoare, de către instanța superioară celor două care nu s-au considerat competente pentru a judeca.

Șefii companiei judecați pentru fals

În dosar sunt judecaţi directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 de acte materiale) şi participaţie improprie la fapta de zădărnicirea combaterii bolilor, precum şi Mihai Leva, şef de producţie al companiei, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (33 acte materiale) şi complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

La începutul lunii martie, anul acesta, Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, și directorul de producţie Mihai Leva au fost trimiși în judecată.

Spitalele vor banii înapoi

Un număr de 132 de unităţi sanitare s-au constituit părţi civile în dosarul Hexi Pharma, în care există şi 137 de părţi vătămate, tot unităţi sanitare, potrivit rechizitoriului prin care firma lui Dan Condrea a fost trimisă în judecată la Tribunalul Bucureşti.

Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pharma a murit la data de 22 mai 2016, la ora 18.47, după ce s-a izbit violent cu mașina de unul dintre copacii de pe marginea drumului ce leagă localitățile ilfovene Buftea și Tamași.

Probele adunate de la fața locului de polițiștii de la ”Circulație”, coroborate cu expertiza tehnică a mașinii care s-a făcut praf la impactul deosebit de violent au dus la concluzia că a fost vorba de sinucidere.

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 16 noiembrie 2019. Există riscul unor neînțelegeri cu cei dragi, pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 16 noiembrie 2019. Există riscul unor neînțelegeri cu cei dragi, pentru Raci