Mergi direct la conținut »
FOTO/ Cine sunt cei doi piloți implicați în accidentul aviatic de la Suceava. Aveau mii de ore de zbor la manșă Galerie foto
20imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO/ Cine sunt cei doi piloți implicați în accidentul aviatic de la Suceava. Aveau mii de ore de zbor la manșă

FOTO/ Cine sunt cei doi piloți implicați în accidentul aviatic de la Suceava. Aveau mii de ore de zbor la manșă

Cei doi piloți implicați în accidentul aviatic de sâmbătă, de la Frătăuții Vechi Suceava aveau multă experiență și ore de zbor acumulate de-a lungul carierei. Cornel Marinescu, de 60 de ani, din București, a fost găsit decedat între fiarele contorsionate(foto stânga), iar Sorin Mihail Bochiș, de 53 de ani, din Timișoara se află în stare foarte gravă.

De Mihai Niculescu,

Accidentul aviatic de sâmbătă de la Frătăuții Vechi, Suceava a avut loc, cel mai probabil, din cauza unei manevre greșite a unuia dintre piloți. Impactul s-a produs la o atitudine de circa 200 de metri. Ambele avioane au căzut la sol și s-au transformat într-un morman de fiare.

Accidentul aviatic s-a produs în timpul antrenamentului pentru show-ului aviatic de la Suceava. Avioanele aparțin firmei timișorene Skybolt of Romania și efectuau un exercițiu de antrenament pentru mitingul aviatic Suceava Air Show. Aeronavele s-au ciocnit în aer.

Unul dintre piloți, Cornel Marinescu, de 60 de ani, din București, a fost găsit inconștient și nu s-a mai putut face nimic pentru el, medicii declarând decesul. Cornel Marinescu a absolvit Școala Militară de Ofițeri de Aviație „Aurel Vlaicu” și a urmat cursuri la Aeroclubul României.

Cornel Marinescu a fost găsit decedat de echipajele de intervenție

Cornel Marinescu a fost găsit decedat de echipajele de intervenție

Cel de-al doilea pilot este Sorin Mihail Bochiș, de 53 de ani, din Timișoara, și era conștient în momentul în care au ajuns echipajele de descarcerare. Un elicopter SMURD l-a preluat pentru a-l duce la Spitalul din Iași.

Născut în Baia Mare, Sorin Bochiș a absolvit Școala Militară de Ofițeri de Aviație „Aurel Vlaicu” și a fost pilot la Carpatair Timisoara și Forțele Aeriene Române.

Sorin Mihai Bochiș este grav rănit

Sorin Mihai Bochiș este grav rănit

Showul aviatic de pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava a fost anulat la scurt timp după accident.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO/ Ce acrobații făceau Cornel Marinescu și Sorin Bochiș, piloții implicați în accidentul aviatic din Suceava


 

Close
Închide
  Close