Mergi direct la conținut »
CNAS a decis: Din toamnă, alți 13.000 de pacienți cu hepatită C primesc tratament fără interferon
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

CNAS a decis: Din toamnă, alți 13.000 de pacienți cu hepatită C primesc tratament fără interferon

Negocierile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS)  cu deținătorii de autorizații de punere pe piață a tratamentelor fără interferon în vederea încheierii unor noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita cronică virală C s-au finalizat, astfel că, din această toamnă alți 13.000 de bolnavi vor primi noua medicație.

De Elvira Gheorghiță,

În zilele următoare, cei trei deținători de autorizații de punere pe piață cu care s-au purtat negocierile urmează să depună la sediul instituției documentația necesară pentru încheierea propriu-zisă a contractelor.

Noua etapă de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală C va cuprinde un număr de 13.000 pacienți eligibili, din care: 12.100 pacienţi cu fibroză F1, F2, F3 şi F4 (ciroză compensată); 750 pacienţi cu fibroză F4 şi ciroză decompensată; 100 pacienţi cu insuficienţă renală cronică aflaţi în dializă, indiferent de gradul de fibroză și 50 pacienţi cu transplant hepatic şi de alte organe solide, indiferent de gradul de fibroză, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

De asemenea, odată cu creșterea numărului de pacienți eligibili pentru tratament fără interferon, vor fi deschise alte  două noi centre în care se va putea iniția și monitoriza terapia, respectiv Pitești și Bacău, ridicând la 13 numărul total al acestor centre.

Potrivit CNAS, în etapa viitoare vor fi disponibile trei scheme de tratament care vor putea oferi o soluție personalizată pentru fiecare pacient. Schema de tratament adecvată și durata tratamentului (între 8 și 24 săptămâni) vor fi decise de medicul curant în funcție de starea clinică și particularitățile fiecărui pacient. În plus, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS)  a inițiat și demersurile necesare pentru includerea condiționată a noilor tratamente fără interferon în lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală. Noile contracte cost-volum-rezultat se vor derula efectiv de la începutul lunii următoare includerii noilor tratamente în lista menționată, adică cel mai târziu 1 octombrie.

TVR spune că le-a interzis angajaților să vorbească pentru a evita „situații care i-ar putea afecta reputaţia”
Recomandări
TVR spune că le-a interzis angajaților să vorbească pentru a evita „situații care i-ar putea afecta reputaţia”
 

”Noile contracte cost-volum-rezultat vor însemna o schimbare calitativă majoră în tratamentul fără interferon al hepatitei virale C. Aș menționa că deși negocierile pentru aceste contracte au fost mai complicate, derulându-se pentru prima oară cu mai mulți deținători de autorizații de punere pe piață, am reușit să le finalizăm cu condiții mai avantajoase pentru CNAS și într-un timp mult mai scurt decât în precedentele etape de tratament” – a declarat președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu.

Close
Închide
  Close