Curtea de Apel București l-a condamnat cu executare pentru trafic de influență pe Ștefan Enache, fost colonel STS, cel care susținea că incendiul de la clubul Colectiv a fost pus intenționat.

Ștefan Enache a ajuns celebru după ce a susținut, într-o interceptare, că incendiul din clubul Colectiv ar fi fost provocat, iar de acest lucru ar fi știut și ministrul Gabriel Oprea. Afirmațiile sale s-au dovedita fi false, iar procurorii au considerat că acesta a încercat să își creeze imaginea unui personaj influent.

Procurorii DNA au arătat că, la data de 8 decembrie 2015, Enache ar fi pretins de la o persoană o sumă de peste 10.000 euro, în scopul de a interveni pe laâgă directorul Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra caruia a dat asigurari că are influență, pentru ca acesta din urmă să le asigure celor doi adjudecarea, la o licitație, a unui imobil din București, la un pret mult subevaluat.

Magistrații i-au interzis lui Ștefan Enache drepturile de a fi ales în autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei.

Curtea de Apel București a luat act că suma de 30.000 de euro care a fost utilizată de DNA în cursul flagrantului din data de 14 decembrie 2015 a fost recuperată integral.


Citește și: EXCLUSIV/Femeia care i-a schimbat traiectoria în viață lui Mihai Petre: “Mama aproape că m-a dus cu forța la dans!”

Cine a prezis exact cum va muri Kobe Bryant. In 2012 a scris: ”Va muri într-un accident de elicopter”
GSP.RO

Cine a prezis exact cum va muri Kobe Bryant. In 2012 a scris: ”Va muri într-un accident de elicopter”

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu