Comandantul unui batalion al Brigăzii 46 Separate Aeromobile, Anatoli Kozel (indicativ de apel „Kupol”), într-un comentariu către Suspline, a informat despre presiunea comandantului Forțelor de asalt aeropurtat, generalul-maior Maksim Mirgorodski și comandantul adjunct-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul-locotenent Yevhen Moisiuk.

„Acțiunile mele ulterioare, pasul numărul unu, este să demisionez, pentru că nu vreau să servesc cu astfel de comandanți, este o poveste moartă, cum se spune. Ei bine, viața va arăta de acum înainte, dacă mă lasă să mă înrolez și slujesc în alte arme, voi lupta, dacă nu, atunci acesta este felul de stat democratic pe care-l avem”, a spus Kupol.

Potrivit ofițerului, există deja un ordin de trecere a acestuia în funcția de adjunct al comandantului batalionului centrului de pregătire. În acest sens, „Kupol” a scris un raport despre demisia din serviciul militar.

„Domnul Mirgorodski m-a sunat sâmbătă pentru un interviu și mi-a spus: ei bine, dacă ești atât de deștept, dai un interviu, atunci vei fi retrogradat la centrul de antrenament, să-i antrenezi tu”, a adăugat el.

Pe 13 martie, The Washington Post a scris că Forțele de Apărare ale Ucrainei au pierdut pe câmpul de luptă mulți dintre cei mai experimentați luptători. În schimb, lipsa de experiență a recruților și lipsa de arme se presupune că reduc optimismul și pun la îndoială pregătirea Ucrainei pentru o contraofensivă de primăvară.

INVESTIGAȚIE din Zürich. Mii de românce cad victime rețelelor ce alimentează comerțul cu sex, o afacere de peste 3 miliarde de euro. Activist: „În Elveția, animalele sunt tratate mai bine decât aceste femei”
Recomandări
INVESTIGAȚIE din Zürich. Mii de românce cad victime rețelelor ce alimentează comerțul cu sex, o afacere de peste 3 miliarde de euro. Activist: „În Elveția, animalele sunt tratate mai bine decât aceste femei”

Isabelle Hurșudian, redactor-șef al biroului ucrainean al The Washington Post, a scris pe Twitter că Kupol a înțeles riscul de a critica situația, dar a dat interviul oricum.

„Am vorbit cu Dome. Confruntat cu un transfer într-o altă funcție, el a decis să-și părăsească postul. O evoluție foarte nefericită pentru un comandant cu experiență, care a susținut schimbări pozitive în Forțele Armate ale Ucrainei”, a spus jurnalista. „Și când Dome și cu mine ne-am așezat la masa pentru interviu, am discutat despre faptul că probabil s-ar confrunta cu niște represalii profesionale pentru comentariile sale. A simțit că merită riscul”.

The Washington Post a publicat pe 13 martie un articol despre starea Forțelor Armate ale Ucrainei, în ajunul contraofensivei Ucrainei, care este așteptată în primăvară. Jurnaliştii au vorbit cu mai mulţi militari ucraineni, inclusiv cu Kupol. Publicația americană spune că unitatea sa a luptat în regiunea Donețk și s-a retras din Soledar în timpul iernii, după ce armata ucraineană a fost înconjurată de trupele ruse.

Comandantul batalionului a spus că a văzut sute de soldați ucraineni părăsind pozițiile lor, în timp ce grupuri de mercenari Wagner PMC mergeau înainte. Kupol a atribuit această situație faptului că, pe fundalul pierderilor, în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei erau mulți recruți slab pregătiți.

George Simion, către femeile din AUR, la o dezbatere despre feminism: „Schimbați modelul femeii în politică: ușoară, amantă, mahalagioaică”
Recomandări
George Simion, către femeile din AUR, la o dezbatere despre feminism: „Schimbați modelul femeii în politică: ușoară, amantă, mahalagioaică”

Potrivit acestuia, în anul războiului, din 500 de soldați din batalionul său, aproximativ 100 au fost uciși și alți 400 au fost răniți, ceea ce a dus la completarea unității cu recruți fără experiență.

„Primesc 100 de luptători noi și nici nu-mi dau timp să-i antrenez. Ei îmi spun: Ia-i la luptă. [Și în luptă] recruții lasă totul și fug. Asta e tot. Înțelegi de ce? Pentru că soldatul nu trage. Îl întreb: De ce? Și el îmi spune: Mi-e frică de sunetul unei împușcături. Și dintr-un motiv oarecare, nici măcar nu a aruncat o grenadă”, a spus Kupol reporterilor, printre altele, remarcând și lipsa muniției pe prima linie, după cum relatează și Meduza.

Comandantul batalionului a explicat decizia sa de a vorbi, în speranța că Statele Unite vor oferi o pregătire mai bună pentru armata ucraineană, înainte de contraofensivă.

„Există întotdeauna credință într-un miracol. Fie va fi o mașină de tocat carne și cadavre, fie va fi o contraofensivă profesionistă. Există două opțiuni. În orice caz, va exista o contraofensivă”, a spus Kupol în interviu.

Forțele de asalt aeropurtate au declarat că comandantul batalionului Brigăzii 46 Separate Aeromobile Anatoly „Kupol” nu avea permisiunea de a discuta cu jurnaliştii, scrie ziarul ucrainean Pravda. DSHV a calificat pierderile anunțate de „Kupol” drept „exagerate” și a confirmat că combatantul va fi numit într-unul dintre centrele de pregătire ale DSHV al Forțelor Armate ale Ucrainei, după ce a fost efectuată o verificare internă a faptului că un ofițer al DSHV a difuzat informații inexacte într-un interviu.

Începe declinul marilor orașe? Avertismentul unui reputat cercetător: „Așa cum a prezis H.G. Wells, aici vor locui elitele, servitorii lor și cei fără copii”
Recomandări
Începe declinul marilor orașe? Avertismentul unui reputat cercetător: „Așa cum a prezis H.G. Wells, aici vor locui elitele, servitorii lor și cei fără copii”

„Pe baza rezultatelor sale, a fost stabilită o încălcare de către militar a unui număr de documente directoare privind comunicarea publică și dezvăluirea de informații care constituie secret de stat”, se arată în comentariul unității Forțelor Armate ucrainene.

Oficialii DSHU au mai remarcat că, în conformitate cu standardele armatelor țărilor NATO, care sunt implementate și în Forțele Armate ale Ucrainei, permisiunea unui soldat de a comunica și cu mass-media este oferită de comandantul său.

În plus, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeropurtate de Asalt a infirmat informațiile difuzate de comandantul batalionului despre lipsa de pregătire în rândul militarilor.

100% din cadrele militare ale trupelor de asalt aerian chemați la mobilizare, potrivit acestuia, înainte de a fi repartizați pe funcții în unități militare, au urmat pregătire de bază și profesională atât în ​​centrele de pregătire ale armatei, cât și în străinătate.

Șevcenko a adăugat că printre subordonații „Domului” se aflau personal militar care fusese instruit în Marea Britanie, iar pregătirea și motivația lor corespunzătoare au fost remarcate în mod repetat de instructorii străini.

„De asemenea, nu trebuie să uităm că fiecare comandant este responsabil de pregătirea care se desfășoară acum în brigada 46. Ofițerul are multe cunoștințe la centrul de instruire DSHU. Cu toate acestea, nu a apelat niciodată la ele sau la comandanți direcționați cu pretenții sau sugestii pentru îmbunătățirea procesului de instruire”, se mai spune în comunicarea oficialilor armatei.

Președintele DSHU a confirmat transferul lui Anatoly „Kupol” pe o poziție într-unul dintre centrele de antrenament ale trupelor de asalt aeropurtate „ținând cont de experiența de luptă și cunoștințele problemelor de antrenament”.

O vedetă din România a avut o criză de râs când a fost întrebată de ce locuiește în continuare cu părinții: „N-am bani să mă mut”
GSP.RO
O vedetă din România a avut o criză de râs când a fost întrebată de ce locuiește în continuare cu părinții: „N-am bani să mă mut”
Urmărește-ne pe Google News
Comentarii (3)

parpalache   •   18.03.2023, 14:33

In nici o armata din lume nu exista„democrație”!(Ar fi ca in parlament)!Exista...ierarhie!Cât privește lipsa democrației din statul Ucraina-au scuza(și beneficiaza de„ințelegere”din partea Occidentului),ca e...razboi!Iar inainte de razboi,cica era...amenințarea de razboi!In concluzie,minoritatea româna din Ucraina-de care s-a lepadat România și in 2004(la aderare) și acum,ramâne...abandonata!

clona.mea   •   17.03.2023, 22:21

Dumnezeule... chiar așa mari au pierderile? ”Potrivit acestuia, în anul războiului, din 500 de soldați din batalionul său, aproximativ 100 au fost uciși și alți 400 au fost răniți”. Deci Ucraina a pierdut minim jumătate de milion de soldați în conflictul ăsta( morți și răniți). Și în timpul ăsta Rusia a părut că se joacă: a testat diverse filozofi în ale războiului, a scăpat de armamentul vechi, a antrenat soldații, a scăpat de infractori... carne de tun a scris pe ei... a demis pe bandă rulantă ofițeri, a distrus presa de opoziție și sa victimizat la greu. Dacă industria rusă trece la ”modulul de război” și începe să echipeze trupele corespunzător, dacă va urma valul 2 de mobilizare, unde dracu se vor oprii rușii? Tot citesc că nu mai au muniție, că mor mulți, că sunt nepregătiți... dar am impresia că ei asta vor. Să poată da vina pe occident pentru război și morți, cât mai mulți morți, pentru a focusa ura împotriva NATO și a aprinde scînteia formării din nou a unui bloc militar tip Pactul de la Varșovia. Și în momentul acela cred că noi vom avea de pierdut, vorbesc de populație! firește. Taxe mai mari, o nouă împărțire a lumii, arme nucleare în Venezuela, Iran Corea, Yemen Cisiordania etc și o nouă cursă a înarmării. Vai mie, ce vremuri am ajuns să trăiesc acum la bătrânețe...

valihaita   •   17.03.2023, 17:09

Democratie a la Ucraina !

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Călugăriţa care s-a transformat complet: are inel în nas şi decolteu periculos! Cum arată acum măicuţa Cristina
Playtech.ro
Călugăriţa care s-a transformat complet: are inel în nas şi decolteu periculos! Cum arată acum măicuţa Cristina
Dureros ce s-a întâmplat cu Geta din Liceeni! Drama care a distrus-o pe Cesonia Postelnicu
Viva.ro
Dureros ce s-a întâmplat cu Geta din Liceeni! Drama care a distrus-o pe Cesonia Postelnicu
Simulare Bacalaureat 2023. Subiectele la limba română, publicate astăzi
Observatornews.ro
Simulare Bacalaureat 2023. Subiectele la limba română, publicate astăzi
Femeia care doarme într-un pat cu o lenjerie care nu a mai fost spălată de 100 de ani
Știrileprotv.ro
Femeia care doarme într-un pat cu o lenjerie care nu a mai fost spălată de 100 de ani
Produsele pe care Lidl le bagă la raft de luni, 27 martie. Le găsiți în toată țara și au super reduceri
FANATIK.RO
Produsele pe care Lidl le bagă la raft de luni, 27 martie. Le găsiți în toată țara și au super reduceri
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Orangesport.ro
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Horoscopul săptămânii 27 martie – 2 aprilie. Câștiguri neașteptate pentru nativii Pești. Previziuni pentru toate zodiile
Unica.ro
Horoscopul săptămânii 27 martie – 2 aprilie. Câștiguri neașteptate pentru nativii Pești. Previziuni pentru toate zodiile
Horoscop 27 martie 2023. Capricornii ar fi bine să domolească puțin dorința de a schimba totul în relațiile de parteneriat, în special în cuplu
HOROSCOP
Horoscop 27 martie 2023. Capricornii ar fi bine să domolească puțin dorința de a schimba totul în relațiile de parteneriat, în special în cuplu
Noutăți de la UBER!
PUBLICITATE
Noutăți de la UBER!