MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Comisia de apărare a primit raportul secret al MAI privind violențele din 10 august; Deputat PNL: Secretizarea acestui document este un abuz!

Distribuie

Comisia de apărare a primit raportul secret al MAI privind violențele din 10 august; Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a transmis că secretizarea acestui document este un abuz.

” Am primit la Comisia de Apărare a Camerei Deputaților raportul secret al doamnei Dan despre represiunea din 10 august. Secretizarea acestuia reprezintă, în mod evident, un abuz”, a transmis Raețchi.

Deputatul PNL afirmă că nu există niciun element care trebuie ascuns de ochii opiniei publice în el.

”Invocarea unui interes superior al statului pentru a blocă accesul cetățenilor la adevăr și la informații de interes public major constituie o practică specifică statelor totalitare. Singurul motiv al secretizarii îl reprezintă încercarea de a mușamaliza adevărul despre represiune. Când raportul va fi desecretizat, lucru care se va întâmplă oricum la un moment dat, după demiterea doamnei Dan, opinia publică va putea descoperi ce lucruri au putut fi considerate „secrete” în regimul Dragnea-Dan”, a mai spus el.

Ministrul de Interne Carmen Dan a prezentat, la nouă zile de la intervenția brutală a jandarmilor din Piața Victorie, raportul evenimentelor din data de 10 august.

”Astăzi mi-a fost prezentat raportul de evenimente solicitat săptămâna trecută structurilor ministerului. Vreau să fie foarte clar nu are rolul de a stabili vinovații, nu suntem instante de judecată. Încep pentru a prezenta scuzele mele împotriva tuturor celor care au suferit după violențe, fie ei protestatari sau jandarmi”, a spus Carmen Dan.

Există răspundere politică pentru represiunea din 10 august şi aceea e la dumneavoastră, Carmen Dan! Carmen Dan este doar un propagandist jalnic al lui Liviu Dragnea, nu ministrul de Interne al României. Carmen Dan îi minte şi îi dispreţuieşte pe români prin încercarea de a muşamaliza, într-un pseudoraport, responsabilitatea Jandarmeriei pentru gazarea şi brutalizarea manifestanţilor paşnici şi pentru eşecul de a înlătura persoanele violente. Este inadmisibil să arunci vina pentru ce s-a întâmplat asupra manifestanţilor paşnici, sa acuzi victimele represiunii!’, a scris liderul USR, Dan Barna,  pe Facebook.

Citește mai multe despre camera deputatilor și Protest pe Libertatea.

Comentarii