SUMAR:

Liderul PSD Tulcea: Este un moment când trebuie să admitem că s-au făcut greşeli

UPDATE ora 18.45 Preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a PSD, Dumitru Mergeani, afirmă că social-democraţii sunt într-un moment când trebuie să admită că s-au făcut greşeli în privinţa modului în care a fost adoptată OUG de modificare a Codurilor penale.

‘Politica trebuie făcută transparent şi participativ. Votul nu înseamnă un cec în alb şi tot timpul trebuie să se ţină cont de opiniile alegătorilor. Sunt şi voi rămâne social democrat, dar nu sunt de acord cu modul în care au fost luate ultimele decizii. Şi aici vorbesc despre comunicare, a lipsit total. Am vorbit cu avocaţi, cu jurişti. Aproape toţi mi-au adus argumente că dracul nu e aşa de negru, că ce spun ordonantele nu e chiar aşa cum se propagă pe facebook. Că e nevoie de resetare, că ordonanţele nu sunt poate cele mai bune, dar se poate lucra pe ele. Că trebuia explicat publicului fiecare nelămurire, iar legea trebuia să treacă musai prin Parlament.  Militez pentru INFORMARE!! Am încredere în oamenii de valoare din PSD şi cred că acesta este un moment când trebuie să admitem că s-au făcut greşeli!’, a scris joi, pe Facebook, Mergeani, care este şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Doi lideri de mari confederații sindicale critică „declarațiile amenințătoare” ale lui Iohannis și spun că nu au reușit să comunice cu el: „A refuzat sistematic orice discuție”. Când a discutat ultima oară cu sindicatele
Recomandări
Doi lideri de mari confederații sindicale critică „declarațiile amenințătoare” ale lui Iohannis și spun că nu au reușit să comunice cu el: „A refuzat sistematic orice discuție”. Când a discutat ultima oară cu sindicatele

El a adăugat că PSD trebuie să lase în urmă ce a fost şi să meargă înainte, explicând mai bine ce vrea să facă şi de ce. „Din păcate, toate deciziile bune şi foarte bune care s-au luat până acum s-au volatizat, de parcă nici n-au fost’, a mai spus Dumitru Mergeani.

UPDATE ora 18.40 USR anunță că va continua protestul în Parlament, după anunțul PSD privind susținerea în continuare a Guvernului și a Ordonanței de modificare a Codului penal.

”Liviu Dragnea a continuat în această după-amiază campania de minciună și dezinformare. USR este singurul partid cu adevărat transparent din România, toate donațiile noastre au fost la vedere. Ceea ce face Liviu Dragnea este să amenințe insidios, acum că după foarte mulți ani PSD are o opoziție consistentă în Parlament. Vom continua să protestăm prin toate mijloacele legale, până când aceste rușinoase ordonanțe vor fi retrase și aduse în Parlament pentru o dezbatere reală”, au transmis cei de la USR.

UPDATE ora 17.30 Liviu Dragnea a spus că a cerut comisiilor juridice din Parlament să cheme toți reprezentanții din Justiție la o dezbatere pe marginea Ordonanței de modificare a Codului penal și de Procedură penală. ”Lucrurile pot să meargă repede”, a mai arătat el.

VIDEO. Cum au ajuns o fostă jurnalistă și un consul francez să aibă grijă de peste 120 de urși: „Dacă nu-i luați, îi împușcăm. Puteai să refuzi?”
Recomandări
VIDEO. Cum au ajuns o fostă jurnalistă și un consul francez să aibă grijă de peste 120 de urși: „Dacă nu-i luați, îi împușcăm. Puteai să refuzi?”

”Eu nu cred că este normal ca un funcționar, din lanțul acela de aprobare a unei decizii, să fie luați la întrebări, pentru că nu vor mai semna nimic. Dacă se încalcă vreo lege, există alte prevederi în Codul Penal”, a spus Dragnea.

UPDATE ora 17.20 ”Ce s-a întâmplat începând de ieri, când s-au făcut publice numerele mele de telefon, eu le am salvate, poate vreți și sms-urile primite de mine, de familia mea și de miniștri, care nu au nicio legătură cu un comportament normal. Poate că unul dintre colegi, Jianu, nu a rezistat (..) pentru că nu este simplu să primești înjurături despre familia ta”, a spus Sorin Grindeanu despre demisia ministrului Florin Jianu.

Întrebat dacă renunță la Ordonanță, Sorin Grindeanu a răspuns: ”Nu. Am luat o hotărâre acum două zile şi mergem înainte, justificat”, a răspuns premierul. La insistenţele jurnaliştilor, Grindeanu a spus clar că Guvernul nu va abroga ordonanţa.

UPDATE ora 17.10 Liviu Dragnea a făcut referiri la discuția pe care a avut-o cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm. ”I-am spus și domnului ambasador Klemm, nu cred că într-una din țările respetive se pune problema nerespectării deciziilor Curții Constituționale. Ca să nu mai vorbim că în acele țări nici măcar nu este incriminat abuzul în serviciu. Guvernul a dat un comunicat, sper că vor înțelege că nu este niciun atac la adresa justiției”, a arătat Dragnea, caracterizând discuția cu diplomatul american drept ”corectă”.

Războiul din Ucraina povestit de un etnic român din Cernăuți, un profesor întors de pe front după 14 luni: „E șocant când vezi cum, într-o secundă, un om sănătos a rămas fără picior”
Recomandări
Războiul din Ucraina povestit de un etnic român din Cernăuți, un profesor întors de pe front după 14 luni: „E șocant când vezi cum, într-o secundă, un om sănătos a rămas fără picior”

Întrebat dacă s-a schimbat opinia ambasadorului SUA, Liviu Dragnea a spus că nu știe dar că era de datoria lui să spună acele lucruri, care sunt adevărate.

UPDATE ora 17.00 ”Am primit susținerea pentru a ne continua activitatea la Guvern”, a spus și premierul Sorin Grindeanu, după ședință. El a prezentat măsurile luate de Executiv în ultima perioadă. Despre Ordonanțe, Sorin Grindeanu a declarat că împreună cu colegii din Guvern a avut un program extrem de încărcat, din cauza bugetului de stat pe 2017.

”Nu am încălcat legea cu nimic, nici eu nici ministrul Justiției. Eu nu am imunitate. Am întrebat în ședință dacă totul este legal”, a spus Grindeanu. ”Nu se dezincriminează în această Ordonanță abuzul în serviciu”, a adăugat el. ”Sunt oameni care mor cu dreptatea în mână”, a mai spus el, arătând că trebuia să se modifice Codul Penal, în concordanță cu deciziile Curții Constituționale.

Dragnea: Declanșăm o campanie de strângere de semnături pentru susținerea demersului Guvernului

UPDATE ora 14.50 Liviu Dragnea a anunțat că nu este de acord cu o contra-manifestație, și le-a transmis acest lucru și colegilor. Însă se va demara o campanie de strângere de semnături pentru susținerea măsurilor luate de Executiv și contestate în stradă.

”Vor semna pentru dorința ca actul de guvernare să se pună în practică. Sper să nu fie o faptă penală că cineva semnează pe o listă de semnături, și se exprimă și el, tăcut”, a spus el.

El s-a referit și la ”incitările din partea unor așa-ziși ziariști”, în privința publicării adresei sale de domiciliu pe rețelele de socializare.

”Eu le spun tuturor, eu sunt aici, nu am SPP, sunt doar eu cu șoferul, un băiat tânăr destul de micuț. Nu sunt apărat, nu sunt înconjurat de nimeni. Acestui domn i-am făcut plângere penală”, a anunțat Liviu Dragnea.

UPDATE ora 16.25 Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că a avut o discuție bună în Comitetul Executiv Național cu colegii din teritoriu, despre situația politică din ultimele zile.

”PSD a câştigat alegerile printr-un vot masiv exprimat la urne de către cetăţeni. În această lună, Guvernu a exercitat puterea în mod legitim, în spiritul şi în litera Constituţiei. Guvernul şi partidele care îl susţin suntem determinaţi să exercităm puterea executivă şi legislativă acordată de către cetăţeni. Considerăm că orice încercare de subminare a activităţii Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept în România prin mijloace mai mult sau mai puţin legale”, a declarat Dragnea, precizând că a fost și un vot în Comitetul Executiv.

Președintele PSD a acuzat o campanie de dezinformare și de manipulare. ”Așa ceva nu s-a mai văzut de la Revoluție”, a spus Liviu Dragnea. ”Respectăm dreptul la proteste”, a mai afirmat Dragnea, adăugând că speră ca Ministerul de Interne și Parchetul să reușească să afle cine a pregătit și a plătit acțiunile violente de aseară. ”Oamenii cinstiți să se delimiteze de acește grupuri”, a mai afirmat el.

Dragnea a criticat poziționarea președintelui Klaus Iohannis și a lăudat Jandarmeria și Ministerul de Interne pentru modul în care au gestionat violențele din stradă. ”Am înțeles ca azi au fost certați de președinte, autorul moral al violențelor de azi noapte. Poate au fost certați ca să fie intimidați. (..) Șefului dispozitivului de jandarmi i s-a aplicat o tăietură la picior. Am înțeles că diseară și în cârje va fi acolo. Și alți jandarmi și manifestanți au fost răniți”, a spus el. Îi încurajez să nu se lase intimidați nici măcar de caracterizările președintelui Iohannis”, a menționat el.

Dragnea s-a referit și la Ordonanța de modificare a Codului Penal. ”Ieri am stat foarte mult să studiez Ordonanța , cu avocații mei. M-am uitat cu atenția unui inginer”, a spus Dragnea, precizând că articolul criticat, privind abuzul în serviciu, este de natură sovietică.

”M-am întâlnit cu ambasadorul SUA, două ore am stat de vorbă”, a mai spus Dragnea.

UPDATE ora 15.50 Ministrul Justiției, Florin Iordache a declarat, după ședința PSD, că delegarea atribuțiilor sale s-a făcut pentru operațiuni curente, precum salarii și alte acte oficiale, întrucât el este la Parlament, în perioada aceasta, pentru dezbaterea proiectului de buget pe 2017.

”Ordonanța este în Parlament, Parlamentul va lua decizia care trebuie”, a spus Florin Iordache despre Ordonanța privind Codurile penale.

Întrebat despre criticile venite din Parlamentul European, ministrul a repetat: ”Şi către Parlamentul European, răspunsul meu este că Ordonanţa este acum în Parlament şi este perfect constituţional”.

Jurnaliştii i-au spus lui Florin Iordache că, deşi a ajuns în Parlament, OUG îşi va produce efectele, ministrul confirmând: „Da, îşi produce efectele.

UPDATE 15.45  ”După această ședință, PSD este un partid unit și vom fi uniți și vom merge mai departe”, a spus deputatul PSD Rovana Plumb, după ședința PSD. ”Eu susțin tot ceea ce este bun pentru România și pentru români”, a mai spus Rovana Plumb.

UPDATE ora 15.40 Conducerea PSD a dat un vot, în unanimitate, pentru susținerea Guvernului Grindeanu și pentru Ordonanța de modificare a Codului Penal și de Procedură Penală, potrivit unor surse social-democrate. Liderii PSD urmează să iasă la declarații în maxim jumătate de oră.

UPDATE 12.50 Mihai Chirică, primarul din Iași și șeful PSD Iași, a cerut retragerea Ordonanței de modificare a Codului Penal. Totodată, acesta a cerut demisia ministrului Justiției, Florin Iordache.

UPDATE 12.00 Un grup de parlamentari USR a venit în fața sălii în care se desfășoară ședința PSD, pentru a protesta față de Ordonanța dată de guvernul Grindeanu. Ei strigă ”Abogați Ordonanțele” și ”Îndrăzniți să îi spuneți NU lui Dragnea” și au pancarte pe care le arată membrilor PSD care vin la ședință. Lor li s-au alăturat și cei de la PNL, în frunte cu liderul interimar Raluca Turcan. Aceasta i-a adus lui Liviu Dragnea un steag şi o Constituţie.

”Nu este posibil ca un grup să destabilizeze echilibrul instituţiilor statului român. PSD trebuie să evite să se transforme şi să se comporte în continuare ca un grup infracţional organizat. Trebuie demisia ministrului de interne, trebuie abrogată ordonanţa de urgenţă şi demisia acestui Guvern iresponsabil”, a spus Turcan

16507779_1338149296206471_1986496631_n

Parlamentarii Opoziției s-au aşezat în faţa intrării în sală, pe două rânduri, formând un culoar pentru liderii social-democraţi care veneau la întâlnire. În încercarea de a preveni protestul celor de la USR, social-democraţii au postat la cele două intrări ale holului unde se află sala PSD agenţi de pază din cadrul aparatului tehnic al Camerei Deputaţilor. Aceştia aveau ordin să nu permită accesul pe respectivul hol nimănui în afară de social-democraţi, parlamentarii şi jurnalişti.

În momentul în care social-democraţii încercau să intre în sala de şedinţe, parlamentarii USR îi îndemnau să se desolidarizeze de Liviu Dragnea. ”Spuneţi-i nu lui Dragnea”, ”Puneţi ţara mai presus de Dragnea”, ”Ţara peste partid” le strigau cei din USR liderilor PSD.

”Sunteţi de un penibil total! Penibililor!”, le-a replicat celor din USR secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu. ”Abrogaţi ordonanţele, România este mai presus de PSD”, i-au răspuns aceştia.

”Nu, de retras nu retragem nimic. Mergem până la capăt, avem un vot în spate, am promis românilor că vom scoate cătuşele din România, vom face pensii, salarii, locuri de muncă, lucruri pentru care ne-au votat oamenii. Cum să dăm înapoi un pas?”, a mai afirmat secretarul general adjunct al PSD.

Un incident s-a iscat când cei de la USR au adus o persoană care urma să filmeze şi să fotografieze protestul. Agenţii de pază i-au interzis acesteia accesul, lucru care a stârnit furia parlamentarilor USR. ”Acesta este holul Parlamentului. Grupul PSD este la uşa aceea. Aici este un hol”, le-a spus deputatul USR Cosette Chichirău celor doi agenţi de pază, explicându-le că respectiva persoană este pe lista de invitaţi a USR. ”Să ne demonstreze dânsul că are dreptul să fie acolo”, i-a replicat deputatului unul dintre cei doi agenţi de pază.


Codrin Ștefănescu spunea miercuri seară, la B1 TV, că e posibil ca în ședința PSD să se decidă organizarea unui mare miting de susținere pentru Guvernul Grindeanu. Pe de altă parte, potrivit unor surse din partid, este posibil ca unii lideri din teritoriu să își exprime nemulțumirea față de lipsa de comunicare din partea conducerii partidului și Guvenuului și a modului în care s-a gestionat criza privind ordonanțele

Este așteptată și o reacție din partea ALDE, după demisia lui Florin Jianu. Este posibil să asistăm și la demisii din partea secretarilor din ministerele deținute de ALDE, în urma protestelor din ultimele zile.

Ministrul Florin Jianu a anunțat joi dimineață că demisionează din Guvern. Acesta a scris pe pagina sa de facebook o explicație emoționantă pentru gestul său, precizând: „Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că așa îmi dictează conștiința, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume”.

Ministrul IMM-urilor si antreprenorilor, Florin Jianu, discuta cu jurnalistii dupa audierea in comisia de specialitate, la Palatul Parlamentului, miercuri 4 decembrie 2017. ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO

Florin Jianu

Miercuri, fostul ministru Aurelia Cristea, inițiatoarea legii anti-fumat în fostul Legislativ, a trimis o scrisoare deschisă în care își anunță demisia din partidul în care a fost membru 20 de ani. 

”În cursul zilei de astăzi am depus demisia mea din rândurile Partidului Social Democrat. O decizie luată în zorii unei zile care a urmat unei seri și nopți negre pentru România și pentru noi toți.(..) Într-un astfel de moment, cred că avem fiecare datoria morală să nu rămânem indiferenți. Iar eu nu pot acorda girul meu, chiar din calitatea de membru, unui grup infracțional aflat vremelnic în fruntea PSD și , din păcate, al țării. Sunt convinsă că există un număr suficient de mare de membrii ai Partidului Social Democrat care se ghidează după aceleași principii sănătoase. Sunt convinsă că exact ei vor sta la baza reformării necesare și reconstrucției de credibilitate pe care o consider vitală în acest moment. Lor le doresc succes, eu însă mi-am pierdut speranța că mai pot schimba ceva din interior. După 20 de ani! Continui să îndrăznesc să cred ca suntem, individual, o forță care poate fi pusă în slujba binelui colectiv și voi continua să lupt pentru asta alături de cei care împărtășesc aceleași valori!”, a scris fostul deputat PSD. 

Ea menționează că există un moment clar în care este necesară delimitarea- acela în care principii, valori și credințe care stau la fundația construcției unui popor sunt sacrificate pentru interese personale meschine.

”În toată activitatea mea de om politic și parlamentar, am acționat conform câtorva principii personale de neclintit- acelea ale respectului pentru lege și cetățean, ale dialogului, verticalității, congruenței între vorbe și fapte, al integrității. Am simțit direct efectele nepotrivirii dintre aceste principii și abordarea unora dintre oamenii politici, dar am rămas fidelă lor indiferent de consecințe”, a mai scris Cristea (foto)

Cristea_Aurelia


Întâlnirea conducerii PSD cu președinții filialelor din țară urmează să aibă loc la Palatul Parlamentului, începând cu ora 12.00.  Liderul PSD Liviu Dragnea a lipsit, miercuri, de la toate acțiunile Camerei Deputaților și niciun lider nu a dat vreo reacție, în urma adoptării proiectelor controversate.

Vicepreşedintele PSD Doina Pană, deputat de Bistriţa-Năsăud, a reacţionat miercuri pe pagina sa de socializare, ca urmare a acuzaţiilor aduse Guvernului în legătură cu ordonanţa de urgenţă ce modifică definirea abuzului în serviciu în Codul penal, spunând că este vorba despre „cea mai odioasă minciună”.

Singura reacție a venit de la vicepreședintele PSD Doina Pană, care a acuzat o manipulare faptul că, prin modificarea Codului Penal, și anume articolul referitor la abuz în serviciu, ‘poţi fura sub valoarea de 200.000 lei şi nu păţeşti nimic’.

„Cea mai odioasă minciună vehiculată pentru manipulare e că s-a modificat în Codul Penal articolul referitor la abuz în serviciu ca să ‘poţi fura sub valoarea de 200.000 lei şi nu păţeşti nimic’! Cât se poate de fals! Nu vă lăsaţi manipulaţi! Ce-i sub valoarea de 200.000 lei rămâne în articolele din cod la furt! Modificarea s-a făcut doar ca să se aplice Decizia Curţii Constituţionale 405/2016, care cere reglementarea unui prag valoric al pagubei pentru a diferenţia ce înseamnă abuz în serviciu şi ce înseamnă simplu furt. O cere şi Comisia de la Veneţia şi Adunarea parlamentară a Consiliului Europei”, a scris Doina Pană pe Facebook.

Șerban Nicolae: OUG privind modificarea Codurilor nu este ”cu dedicaţie”, se aplică şi celor care vor comite fapte foarte grave

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a declarat miercuri, la Parlament, că ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale nu este „cu dedicaţie”, actul normativ aplicându-se şi celor care vor comite fapte penale „foarte grave”.

Întrebat dacă există riscul ca OUG privind modificarea Codurilor penale să fi fost dată „cu dedicaţie”, senatorul PSD a spus că aceasta este „o simplă speculaţie”.

”Nu există. Ce e aia cu dedicaţie? În primul rând că ea, dacă se aplică şi dacă va rămâne în forma actuală în aprobarea Parlamentului, ea nu va face distincţie. Se va aplica şi celor care vor comite fapte foarte grave”, a subliniat Șerban Nicolae.

În ceea ce priveşte protestele ample de marţi seara, senatorul PSD a spus că ”nu numărul contează”. ”Dacă sunt mulţi sau puţini, asta mă interesează mult mai puţin, din punctul meu de vedere nu numărul ar trebui să determine voinţa românilor. Iohannis ne spune că români sunt doar cei din stradă”, a conchis social-democratul.

Ministrul Justiției, prima reacție după adoptarea proiectelor: Avem nevoie de o lege clară, concisă

Ministrul Justiției, Florin Iordache a susținut o declarație de presă, la Palatul Parlamentului, în care a dorit să explice decizia Guvernului de marți seară, în privința proiectelor controversate privind modificarea Codului penal și de procedură penală și grațierea. El susținut că a ținut cont de ”toate observațiile” pe care le-a primit pe marginea proiectelor adoptate în ședința de marți și că adoptarea acestor proiecte era impusă de mai mulți factori, printre care și faptul că vechiul Parlament nu și-a făcut treaba.

În privința proiectului de lege privind grațierea, adoptat de Guvernul Grindeanu și trimis spre dezbatere Parlamentului, Iordache a invocat, din nou, condițiile din penitenciare.

”Proiectul legii grațierii nu vizează nici criminali, nici violatori, nici pe cei care au făcut fapte grave, nici corupții, nici persoane sau oameni politici”, a declarat ministrul Justiției.

Referitor la ordonanța care amendează Codurile penale, Iordache a vorbit despre o ”obligație” a Guvernului, în condițiile în care „vechea guvernare și vechiul Parlament” nu și-au îndeplinit obligația de a pune Codul penal și Codul de procedură penală în acord cu deciziile Curții Constituționale, în termen de 45 de zile de la publicarea motivării deciziilor.

„Avem nevoie de o lege clară, concisă şi care să poată să fie aplicată uşor, fără să avem distorsiuni, a declarat Iordache, arătând că el s-a consultat ”inclusiv cu societatea civilă”.

Parlamentarii USR au încercat să boicoteze declarația lui Florin Iordache, afișând pancarte cu mesajul ”Rușine”. Minstrul Justiției a refuzat să își continue declarația de presă.”Vă rog mult, nu suntem în piață!”, a replicat Iordache. El a mutat declarația în altă sală, unde se aflau și colegii săi din PSD.

Tăriceanu acuză CSM şi Parchetul General că devin tot mai politice

Preşedintele Senatului a reacționat, miercuri, la criticile  instituţiilor din justiție, la adresa proiectelor privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, adoptate marți de Executiv, acuzându-le că au început să devină tot mai politice. El a anunțat că vrea să organizeze o proprie dezbatere în Senat, cu şefii din domeniu, pe tema proiectelor Guvernului și a menționat că modul în care s-au adoptat proiectele este unul ”legitim”.

„În ultima perioadă, CSM şi Parchetul General au început să devină tot mai politice. CSM să nu uite că este garantul independenţei justitţei, nu trebuie să fie parte activă în dezbaterea politică”, a spus preşedintele Senatului.

El a afirmat că va cere aprobarea conducerii Senatului pentru a organiza o dezbatere la care îi va invita pe preşedintele CSM, procurorul general al României şi membri ai asociaţiilor profesionale.

„Eu cred că asemenea acte normative de importanţă trebuie dezbătute cu cei care sunt parte a puterii judecătoreşti. Vreau să ascult punctul lor de vedere. Vreau să fac ceva ce, din păcate, Guvernul anterior nu a făcut – această discuţie prin care vreau să arăt toată deschiderea pe care noi, Senatul, o avem faţă de procesul democratic şi legislativ”, a adăugat Tăriceanu.

Liderul ALDE s-a referit şi la modul în care Guvernul a adoptat marţi OUG privind Codurile penale, afirmând că a fost o procedură „legală”.

„Procedura pe care Guvernul a adoptat-o respectă prevederile legale, este în puterea Guvernului să adopte proiecte de lege şi proiecte de ordonanţe. Deci, din acest punct de vedere, nu am nimic de comentat”, a afirmat el.

Guvernul a adoptat ordonanta graţierii, marţi și Ordonanța de modificare a Codurilor penal și de procedură penală, privind dezincriminarea abuzului în serviciu. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Florin Iordache, la Palatul Victoria, la finalul ședinței de Guvern, la ora 22.00. Proiectele controversate nu s-au aflat pe ordinea de zi oficială a ședintei Executivului și nu au avut avizul CSM.

Urmare a deciziei Guvernului, aproape 15.000 de persoane au ieșit în stradă, marți seară, în fața Guvernului. Alte câteva mii de persoane au ieșit în alte orașe ale țării. Proteste sunt anunțate și miercuri seară.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Ce l-a DERANJAT teribil pe Regele Charles, în România! Nu s-a putut abţine, ce s-a întâmplat în Valea Zălanului
Playtech.ro
Ce l-a DERANJAT teribil pe Regele Charles, în România! Nu s-a putut abţine, ce s-a întâmplat în Valea Zălanului
Cine este și cum arată Lisa Sandra, soția lui Adrian Despot. Sunt căsătoriți de 20 de ani
Viva.ro
Cine este și cum arată Lisa Sandra, soția lui Adrian Despot. Sunt căsătoriți de 20 de ani
Dr. Suto Monika, despre puterea imaginilor. Ce a descoperit la o tomografie
PUBLICITATE
Dr. Suto Monika, despre puterea imaginilor. Ce a descoperit la o tomografie
Garsoniera din România care se vinde la un preț mai mic decât un loc de parcare. E decomandată și mobilată complet
FANATIK.RO
Garsoniera din România care se vinde la un preț mai mic decât un loc de parcare. E decomandată și mobilată complet
O bucureșteancă l-a dat în judecată pe Regele Charles. Ce a cerut instanței
Știrileprotv.ro
O bucureșteancă l-a dat în judecată pe Regele Charles. Ce a cerut instanței
Wagner a capturat un ofiţer rus care ar fi tras asupra mercenarilor în Bahmut. Comandantul rus şi-ar fi ameninţat subalternii cu moartea dacă oferă sprijin trupelor Wagner
Observatornews.ro
Wagner a capturat un ofiţer rus care ar fi tras asupra mercenarilor în Bahmut. Comandantul rus şi-ar fi ameninţat subalternii cu moartea dacă oferă sprijin trupelor Wagner
BREAKING NEWS | Promovarea a adus încă doi acţionari la Dinamo! Conducerea a confirmat că vor investi: "Au făcut business în România"
Orangesport.ro
BREAKING NEWS | Promovarea a adus încă doi acţionari la Dinamo! Conducerea a confirmat că vor investi: "Au făcut business în România"
Primele imagini de la America Express 2024! Ce au observat fanii în pozele de la primul careu
Unica.ro
Primele imagini de la America Express 2024! Ce au observat fanii în pozele de la primul careu
Horoscop 5 iunie 2023. Vărsătorii au ocazia să vadă cam cum vor arăta următoarele luni pentru ei, în special în domeniul relațiilor de parteneriat
HOROSCOP
Horoscop 5 iunie 2023. Vărsătorii au ocazia să vadă cam cum vor arăta următoarele luni pentru ei, în special în domeniul relațiilor de parteneriat