De Mihai Niculescu,

Evenimentul rutier a avut loc în 2013, după ce un microbuz a intrat cu roata din stânga faţă într-o groapă, impactul provocând avarierea fuzetei. Autoturismul fiind asigurat Casco, s-a deschis dosar de daună, iar asiguratorul a plătit despăgubirea în cuantum de 2.074,47 lei, relatează Ziarul de Bacău.

Asiguratorul dat în judecată CJ Bacău, la Judecătoria Bacău, iar prima instanță a apreciat că instituția nu ar fi de vină, pentru că sectorul de drum ar fi administrat de o altă instituție subordonată- Serviciul Public Judeţean de Drumuri Bacău.

Prin HCJ nr.1/2001 a Consiliului Judeţean Bacău, s-a înfiinţat Serviciul Public Judeţean de Drumuri Bacău, instituţie publică de interes general, cu personalitate juridică şi buget şi patrimoniu propriu, ce are ca obiect de activitate administrarea, proiectarea, construirea, întreţinerea şi modernizarea drumurilor şi podurilor. (…) Cum răspunderea pentru neîntreţinerea corespunzătoare a drumurilor judeţene revine administratorului drumului, calitate delegată prin HCJ Bacău nr.1/2001 Serviciului Public Judeţean de Drumuri Bacău care nu este parte în dosar, rezultă că, în cauza de faţă, calitate procesuală pasivă are această din urmă instituţie şi nu Consiliul Judeţean Bacău”, a fost concluzia primei instanţe.

Societatea de asigurări a făcut apel, considerând că CJ Bacău trebuie să plătească daunele, iar Tribunalul Bacău i-a dat câștig de cauză. Instituția va face recurs.

Sursa imaginii: Ziarul de Bacău


Citește și: Estul trage tare să ajungă Vestul! Premieră într-un oraș din România: Suceava trece la taxiuri electrice | FOTO