De Mihai Niculescu,

Părinții copiilor cu probleme de sănătate pot intra în legătură cu medicii de la mai multe specialități cu ajutorul unei aplicații, destinată și mobilelor, care poate fi descărcată de pe site-ul instituției. Intenția medicilor de la Spitalul Sf. Maria este de a asigura un medic pentru fiecare specialitate. Mai exact, sunt implicate trei specializări: ortopedie, chirurgie şi pediatrie generală, arată Ziarul de Iași.

Platforma urmărește însă a rezolva cazurile care nu reprezintă urgențe, iar serviciul este accesibil 24 de ore din 24.

„Vinerea trecută am avut o discuţie cu firma care deţine softul, va fi o aplicaţie care se va descărca pe telefonul mobil de pe site-ul nostru. Vor fi trei terminale, iar pacientul sau însoţitorul va explica situaţia în care se află, specialistul va cere mai multe informaţii şi va face recomandări. Vrem să acordăm un suport părinţilor, să nu mai fie puşi copiii pe drumuri, sperăm ca acest serviciu să rămână valabil chiar şi după ce va trece acest val, iar ulterior chiar să intre şi în sistemul de decontare al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate“, a explicat Corneliu Mihai, managerul Spitalului de Copii.

Potrivit managerului, a fost redusă şi activitatea din spital, fiind internate doar cazurile care nu suportau amânare. În cadrul spitalului a fost constituit un comandament de criză format din conducerea spitalului şi şefii de secţii și au întocmit un plan de măsuri în epidemia de coronavirus.

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

Oricum, au fost mai puțini mici pacienți care au venit la spital în ultimele zile, doar 30 în ultimele 24 de ore, față de 100-130 de copii la începutul crizei.

„Acum ajung la noi doar cazurile ce reprezintă urgenţe, cum ar fi sindrom convulsiv, arsuri, traume, cazuri care au nevoie de prezentare imediată. Se internează doar urgenţele, celelalte cazuri primesc tratament la noi şi se continuă la domiciliu. Ţinem cont şi de vârstă, de localitatea de unde provine pacientul, de gradul de receptare a informaţiilor oferite de medici ca să ne asigurăm că pacientul va continua tratamentul în mod corespunzător“, a explicat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Citeşte şi:

VIDEO | Ludovic Orban îl propune pe Nelu Tătaru ministru al Sănătății, în locul lui Victor Costache: „Deja stăpânește foarte bine tot planul de măsuri”

Schimbări-șoc la conducerea Ministerului Sănătății. Cum l-a ales Orban pe Tătaru ministru al Sănătății

Fața nevăzută a crizei COVID-19: țăranii români aruncă tone de legume. Ce propun lanțurile de supermarketuri

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate