Totul a pornit de la un conflict care a avut loc în seara zilei de 27 aprilie 2021. C.N. a fost bruscat, i s-a rupt geaca uniformei de serviciu și a fost izbit de pereții vagonului în trenul Iași-Dorohoi de către un blatist.
După acest incident, angajatul CFR a făcut plângere, iar în timpul urmăririi penale a lui G.D. solicitase despăgubiri de 5.000 de lei.
În instanță însă, în fața judecătorului, victima a anunțat își retrage plângerea împotriva lui G.D. și nu mai are niciun fel de pretenții de la acesta.
În această situație, conform legii, în cazul infracțiunii de lovire sau alte violențe, pentru care fusese trimis în judecată G.D., retragerea plângerii duce la încetarea procesului penal.
Astfel, agresorul a scăpat de proces, iar controlorul CFR a fost obligat să achite cheltuielile judiciare în sumă de 400 de lei, întrucât pierduse procesul.
De frică, a renunțat la proces
Ulterior, acesta a contestat sentința și a povestit că și-a retras plângerea deoarece a fost amenințat de către agresor.
De frică, a renunțat la proces. Magistrații Curții de Apel, care au analizat apelul declarat de C.N. au fost puși într-o situație imposibilă. Li se cerea, practic, să judece procesul, în condițiile în care nu exista o plângere validă din partea victimei.
„În lipsa unor probe certe, care să susțină afirmația părții civile că a fost constrâns de către inculpat să își retragă plângerea penală prealabilă, simpla sa afirmație, în sensul vicierii manifestării sale de voință, nu poate fi valorificată în sensul dorit de către apelant”, au arătat judecătorii.
Drept urmare, contestația i-a fost respinsă, angajatul CFR a fost obligat să plătească și cheltuielile judiciare din apel, care se ridică la 300 de lei. Decizia Curții de Apel este definitivă.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro