MENIU CAUTĂ
16 Mai. 2018 17:53 , de Theodor Istrate

Copilul de 9 ani din Vaslui violat de doi colegi de școală rămâne în familie, la fel ca și autorii

Distribuie

Copilul de 9 ani din județul Vaslui, violat de către doi colegi de școală, va rămâne în familie, la fel ca și autorii care l-au abuzat sexual. Decizia aparține Direcției pentru Protecția Copilului în urma primelor rezultate ale anchetei desfășurată în acest caz, chiar dacă unul dintre cei care l-a forțat pe băiețel să întrețină relații sexuale este crescut doar de o bunică.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui nu a intervenit în regim de urgență în cazul băiatului de 9 ani din Dănești, violat de către doi colegi de școală într-o casă părăsită din localitate. În urma primelor cercetări desfășurate de către specialiștii instituției, s-a luat decizia ca toți cei trei copii implicați în acest caz, respectiv victima și minorii care l-au abuzat sexual, să rămâne în familii. Și asta chiar dacă unul dintre autori, un băiat de 13 ani, provine dintr-o familie destrămată, în prezent fiind crescut de către o bunică.

'Cazul celor trei minoeri rămâne în atenția DGASPC până la clarificarea situației. În cadrul evaluării realizate, vom colabora cu reprezentanții Primăriei Dănești, ai Poliției și unității de învățământ, urmând a se adopta acele măsuri care se impun în interesul superior al copiilor', a declarat, miercuri, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Cei trei copii vor rămâne în atenția autorităților, urmând ca aceștia să beneficieze de sprijin în toate etapele de cercetare penală derulate de către poliție.

După finalizarea anchetei organelor penale, Poliția va sesiza Parchetul cu privire la începerea sau nu a urmării penale față de copii de 11 și 13 ani care l-au abuzat pe colegul lor de școală de 9 ani. Ulterior, având în vedere că cei doi autori au vârsta sub 14 ani, se va putea institui supravegherea specializată sau, după caz, dacă nu există sprijin din partea familiei, s-ar putea lua măsura de protecție specială într-un centru de tip rezidențial.

Citește și: EXCLUSIV. Zeci de probe ADN sunt în lucru în cazul fetiței violate și ucise la Baia Mare. Tuturor persoanelor audiate le-au fost recoltate probe biologice

Loading...
Comentarii