De Andrada Lăutaru,

  • În România, Libertatea, Click și Gazeta Sporturilor nu mai apar în varianta print duminica.
  • Grupurile Ringier și Adevărul au decis și să suspende de luna viitoare apariția revistelor din portofoliu.
  • Grupul Burda ține revistele pe piață, dar le reduce tirajele.
  • Peste tot în lume, pandemia înseamnă o perioadă dură, poate cea mai dură pentru presa tipărită.
  • În acest timp, la unele chioșcuri din România se formează cozi când vin ziarele, pentru că-s mai puține chioșcuri deschise.

Toate întreprinderile și spațiile neesențiale au primit ordin să se închidă. Afacerile esențiale includ agențiile de știri, chioșcurile de ziare, oficiile poștale, supermarketurile și farmaciile.

Pentru prima dată, fiecare editor de ziare naționale din Marea Britanie s-a alăturat unei scheme care oferă livrări de ziare la domiciliu, tuturor persoanelor care intră în categoria celor vulnerabile. 

În afară de lucrătorii-cheie – care includ jurnaliștii care raportează pandemia -, tuturor celorlalți li s-a dat ordin să rămână acasă cu excepții stricte, cum ar fi exercițiile fizice zilnice și cumpărarea necesităților.

Este important să păstrăm viu obiceiul de a citi ziarele

Greg Deacon, directorul Federației Distribuitorilor Independenți (NFRN), a declarat pentru Press Gazette că s-a înscris în schema de livrare la domiciliu deoarece “încearcă să mențină volumele, dar și obiceiul de a citi presa”.

Deacon a adăugat: “Este fantastic că ceva atât de competitiv a adus, de fapt, editorii la un loc pentru a se asigura că mențin acel obicei cotidian de lectură și să le ofere sprijin comercianților”.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Și alți oameni din funcții esențiale au ajuns la concluzia că este nevoie de o colaborare strânsă a celor din industrie, pentru a face față împreună provocărilor impuse de pandemie

De aceea, mai multe titluri locale au făcut echipă pentru a oferi livrări gratuite la domiciliul cititorilor.

Press Gazette mai menționează faptul că este posibil ca livrarea ziarelor să devină “noua normalitate” după această perioadă.

În același timp, cercetările arată că dacă oamenii se vor obișnui să nu mai cumpere ziare, este mai puțin probabil să mai facă acest lucru în viitor.

Deacon a mai spus că este “reconfortant” faptul că Guvernul a recunoscut valoarea jurnaliștilor pentru comunitățile lor locale, notează Press Gazette.

Decedată de COVID după două teste negative. De ce asistenta de 45 de ani din Botoșani a fost confirmată pozitiv astăzi, în aceeași zi în care a murit
Recomandări

Decedată de COVID după două teste negative. De ce asistenta de 45 de ani din Botoșani a fost confirmată pozitiv astăzi, în aceeași zi în care a murit

 

“Ziarele locale joacă un rol esențial în informarea comunităților și, în climatul actual, acest lucru este mai important ca niciodată”, a declarat pentru Press Gazette, Henry Faure Walker directorul executiv Newsquest (n.r. – al doilea mare editor de ziare regionale și locale din Regatul Unit).

Paginile ziarelor vor fi importante în ghidarea țării prin această criză și în furnizarea de conținut vital atât pentru cei izolați acasă, cât și pentru cei care lucrează în toată țara.

David Newell, directorul executiv al News Media Association:

Președintele NFRN, Stuart Reddish, a declarat că micii comercianți independenți au fost “cheia furnizării de ziare pentru a-i informa, educa și distra pe cei izolați în acest moment fără precedent”, notează Press Gazette.

“Prin intermediul livrărilor de știri la domiciliu, independenții nu vor deschide doar o nouă oportunitate importantă de venit într-un moment de incertitudine comercială, ci vor întreține un serviciu public vital pentru cei peste 70 de ani, cei care se autoizolează și cei mai vulnerabili din societatea noastră”, mai spune el.

Citeşte şi:

Un medicament rebranduit ca “tratament anti-COVID19” dispare din farmaciile noastre și mii de pacienţi cu boli reumatologice suferă

Decesul nr. 30: Povestea din spatele numărului. Cum a devenit Deva un focar de coronavirus în care mor bolnavii de cancer

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente