Mergi direct la conținut »
Creatorul serialului "Cernobîl", mesaj pentru turiștii care își fac poze indecente la locul catastrofei nucleare: „Comportați-vă cu respect”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Creatorul serialului "Cernobîl", mesaj pentru turiștii care își fac poze indecente la locul catastrofei nucleare: „Comportați-vă cu respect”

Creatorul serialului „Cernobîl”, mesaj pentru turiștii care își fac poze indecente la locul catastrofei nucleare: „Comportați-vă cu respect”

Turiștii care vizitează zona dezastrului nuclear din Ucraina trebuie să fie respectuoși, spune Craig Mazin, creatorul serialul HBO despre Cernobîl.

De Andreea Radu,

Turismul în zona Cernobîl a crescut uluitor în ultima perioadă, după apariția miniseriei HBO despre dezastrul nuclear din 1986. Dar, unii dintre oamenii care vizitează orașul-fantomă Prîpeat par mai interesați să-și facă selfie-uri decât de semnificația locului pe care îl vizitează, potrivit BBC.

După apariția tot mai multor fotografii controversate pe rețelele de socializare, Craig Mazin a transmis un mesaj pe contul de Twitter.

„Este minunat că serialul Cernobîl a crescut valul de turiști în Zona de Excludere. Însă da, am văzut fotografiile care circulă pe rețelele de socializare. Dacă mergeți în vizită acolo, vă rog să țineți minte că la Cernobîl s-a petrecut o tragedie îngrozitoare. Comportați-vă cu respect față de toți cei care au avut de suferit și s-au sacrificat”, a scris creatorul serialului.

Nu este pentru prima oară când oamenii fac fotografii controversate într-un loc istoric. În anul 2014, o fată și-a făcut un selfie la Auschwitz și a stârnit un întreg scandal mediatic.

După incident, reprezentanții muzeului Auschwitz au transmis pe Twitter un mesaj de bun simț: „Atunci când vizitați muzeul amintiți-vă că vă aflați într-un loc unde au fost uciși peste 1 milion de persoane. Există locuri mai bune unde puteți învăța cum să vă balansați pe o bârnă de lemn decât în locul unde au fost torturați sute de mii de oameni”.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

„Chernobyl”, serialul care spune povestea uneia dintre cele mai groaznice catastrofe create de om din istorie se află, la o lună de la lansare, în topul IMDb, înaintea celebrelor serii „Game of Thrones” și „Breaking Bad”.

Pe 26 aprilie 1986, în centrala nucleară Cernobîl din Ucraina, Uniunea Sovietică, a avut loc o explozie masivă care a eliberat material radioactiv de-a lungul Belarusiei, Rusiei și Ucrainei, ajungând până la țările scandinave și din Europa de Vest.

Estimările numărului de persoane afectate de tragedie nu sunt nici în prezent clare. Forumul de la Cernobîl declară că mai puțin de 50 de persoane au decedat după expunerea la radiații, dar datele neoficiale arată că până la 9.000 de decese ar putea fi legate de dezastru.

Foto: Twitter


Turiștii au început să dea năvală la Cernobîl după ce au urmărit serialul


Close
Închide
  Close