De Cătălin Hopulele,

Evenimentul ”Săptămâna Creierului ” este organizat de Cercul Studențesc de Neurochirurgie și Asociația Creierului Iași.

Președintele asociației, dr. Bogdan Iliescu, susține că suntem prea puțin conștienți de importanța pe care o are creierul, un mușchi pe care trebuie să îl exersăm în permanență.

Nu există lucru mai fascinant în tot universul decât creierul uman. Și o spun cu toată responsabilitatea. Anul acesta lucrăm la o noutate – vrem să aducem o machetă 3D, de realitate virtuală, a unui ochi. Elevii care vor participa la eveniment vor intra în ochi și cu ajutorul tehnologiei se vor plimba prin umoare apoasă, vor atinge retina. Este spectaculos

dr. Bogdan Iliescu

În cadrul evenimentului de la Palatul Culturii va fi organizat și un laborator – ”Muzica și Creierul”, sub forma unei prezentări multimedia interactive, în care publicul va afla mai multe despre felul în care interacționează muzica la nivel de structură a creierului, demonstrându-se beneficiile psihologice.

Accesul este gratuit

Mai este planificată și o conferință legată de bolile creierului, urmând a fi descrise de la cauzele provocării lor, la simptome și diferite tipuri de tratament.

Totodată, va fi lansată și o carte scrisă de studenți – „Secolul creierului. Premiile Nobel în Neuroștiințe”, la care va participa, prin videoconferință, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Evenimentul are și două conferințe pe două dintre temele puternice din societatea de zi cu zi, autismul și bully-ingul, susținute de doi psihologi.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Daciana Olteanu va vorbi despre ”Cum relaționăm cu un coleg care suferă de autism”, în timp ce Oana Albu le va explica profesorilor și elevilor cum trebuie procedat când identifică mai multe cazuri de bully-ing.

8.000 de participanți la prima ediție

Intrarea la toate evenimentele este liberă, iar organizatorii promit că vor exemplifica mai multe curiozități despre felul în care funcționează creierul. Spre exemplu, în noțiunea generală, acesta este asemănat în mod greșit cu un calculator, conform dr. Bogdan Iliescu.

”Mai degrabă asemănăm creierul cu Internetul, este mult mai aproape de adevăr. El este o rețea, nu un proces, niciodată”, a precizat neurochirurgul.

Săptămâna Creierului este un eveniment inspirat dintr-un eveniment similar ce a devenit tradițional în SUA, la Iași reunește mediul academic, instituțiile de învățământ guvernamentale și profesioniștii din domeniu.

La prima ediţie, din anul 2014, au fost prezenţi peste 8.000 de participanţi.

Citeşte şi:

EXCLUSIV | Ca după război! Cum arată curtea lui Gheorghe Dincă după săptămâni întregi de cercetare criminalistică

Operații de neurochirurgie live pentru studenții din Sibiu. S-a lansat platforma de telemedicină

Spitalul de Neurochirurgie din Iași a atribuit peste o mie de contracte, fără licitație, unei firme care vinde șuruburi și capace de WC la suprapreț. Managerul unității medicale: „Vreți să denigrați spitalul”

Prima operație cu cel mai performant robot de neurochirurgie, la Iași. Cum acționează Mazor X

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații