În vara anului trecut, Manuela M., o fată de 30 de ani, a fost ucisă în Cartierul Latin din Prelungirea Ghencea.

Ionuţ Petrescu a mărturisit că a ucis-o cu 27 de lovituri de cuțit pe Manuela M., pentru că plănuise împreună cu iubitul fetei să-i fure acesteia maşina.

După crimă, ucigaşul a rămas în apartamentul victimei încă o oră şi a trimis mesaje. A anunţat că a făcut “o gafă”. “Cel mai probabil, o să mă sinucid înainte să mă prindă”, spunea el. A fugit şi s-a ascuns de Poliţie, dar a doua zi s-a dat bătut: “Mă duc acasă, că mor de foame, nu mai pot”.

Avea acces la banii fetei

Ionuţ Petrescu era prieten din copilărie cu Ionuţ L., cel pe care Manuela M. îl angajase ca să-i plimbe câinele. 

Tânăra era fiica unui om de afaceri, iar părinţii îi cumpăraseră un apartament în Cartierul Latin şi un Range Rover de 90.000 de euro, îi achitau facturile şi-i alimentau săptămânal contul bancar. 

Crima din Cartierul Latin (II). Mesajul celui care a recunoscut că a ucis-o pe fiica milionarului: “Am făcut o gafă. Fii cu ochii pe TV, o să vezi la ştiri zilele astea”
Manuela M.
Vremea se schimbă radical în următoarele zile în România: temperaturi scăzute, vânt și ninsoare
Recomandări
Vremea se schimbă radical în următoarele zile în România: temperaturi scăzute, vânt și ninsoare

La bani avea acces şi Ionuţ L., care devenise iubitul fetei. Când Petrescu i-a propus să fure împreună maşina, Ionuţ L. n-a respins ideea.

Petrescu: “Urma să o strâng de gât, iar el mi-a zis: Bine, dar să nu o răneşti”

“În seara în care m-am plimbat cu bicicleta împreună cu Petrescu Ionuţ, acesta mi-a propus să-l ajut să fure maşina Manuelei. Eu am fost de acord. Nu am stabilit modul în care urma să procedăm”, le-a declarat Ionuţ L. anchetatorilor.

Procurorii spun că cei doi s-au înţeles să vândă maşina şi să împartă banii jumi-juma. Ionuţ L. i-a mărturisit lui Petrescu că voia să plece, cu partea lui din sumă, în Germania, unde avea un prieten.

“Marţi după-amiază mi-a spus «hai să o facem». I-am spus că voi merge la el acasă şi o să-i spun Manuelei că sunt prietenul lui, iar el mi-a zis că e bine, deoarece i-a povestit de relaţia de prietenie dintre noi”, a precizat Petrescu.

Urma să intru în casă, să fur cheia de la maşină, iar dacă m-ar fi prins cu cheia asupra mea, urma să o strâng de gât, ca să leşine. Ionuţ mi-a zis «bine, dar să nu o răneşti».

Declaraţia lui Ionuţ Petrescu din dosar

Conform înţelegerii lor, după ce Petrescu lua cheia, Ionuţ L. urma să vină în parcare şi să-i arate cum să plece cu maşina de pe loc. “Am stabilit că vom pune planul în aplicare în ziua următoare”, mărturisea Petrescu.

Date din ancheta poliției după accidentul din gara Galați. Cu ce viteză mergea locomotiva în momentul accidentului
Recomandări
Date din ancheta poliției după accidentul din gara Galați. Cu ce viteză mergea locomotiva în momentul accidentului

Ionuţ L.: “Când am plecat, ea dormea lângă pat”

Petrescu spune că a doua zi nu a mai reuşit să dea de Ionuţ L. Era miercuri, 26 iunie 2019. În acea după-amiază, Manuela a mers la un ştrand, cu prietenele ei. Conform imaginilor surprinse de camera video de la intrarea în bloc, ea s-a întors acasă seara, la ora 23.31.

Avea în mână o geantă de plajă şi era îmbrăcată într-o salopetă neagră, tip pantaloni scurţi, maiou/tricou alb şi o cămaşă în carouri pe deasupra. Când a fost ucisă, fata purta aceeaşi salopetă şi un maiou alb.

După ce Manuela a ajuns acasă, Ionuţ L. spune că “au avut discuţii”, primele din gelozie, pentru că el i-a deschis uşa unei prietene, fiind “la bustul gol”, dar şi pentru că băiatul uitase să pună un cearceaf pe pat.

A doua zi de dimineaţă, el a plecat la serviciu fără să mai discute cu Manuela. 

“Ea dormea lângă pat, în faţa patului”, susţine Ionuţ L. Locul indicat de el este în zona unde fata avea să fie găsită moartă. “Avea sub ea o pilotă, iar deasupra avea o pătură, cred că albă. Nu s-a trezit când eu m-am ridicat din pat şi nici eu nu am trezit-o”.

Cei doi amici s-au întâlnit şi şi-au trimis mesaje toată dimineaţa

REPORTAJ. Fața mai puțin discutată a Bisericii. Preotul care face injecții: „Știu să ajut și la o naștere. Până acum, nu a fost cazul”
Recomandări
REPORTAJ. Fața mai puțin discutată a Bisericii. Preotul care face injecții: „Știu să ajut și la o naștere. Până acum, nu a fost cazul”

Succesiunea evenimentelor din acea zi de joi, 27 iunie 2019, a rămas în memoria sistemelor de supraveghere video, dar şi în desfăşurătorul comunicărilor efectuate de pe telefoane. 

Ora 0.12 – Petrescu îi trimite lui Ionuţ L. un mesaj cu un link de pe YouTube şi comentariul “asta merge blană în maşină”. 
Ora 7.03 – Petrescu intră în Cartierul Latin. Merge pe lângă bicicletă şi butonează pe telefonul mobil.
Ora 7.48 – Ionuţ L. iese din bloc cu câinele Manuelei, iar după 7 minute se întoarce de la plimbare.
Ora 7.57 – Ionuţ L. iese din scară şi se îndreaptă spre serviciu. La colţul blocului vecin îl aştepta Petrescu. Cei doi merg o bucată de drum “discutând încă o dată despre planul lor”, conform rechizitoriului. Într-una din declaraţii, Petrescu spunea că “mi-a zis să o lăsăm baltă, dar i-am zis că eu o să mă duc şi că îl aştept la 15.30, când iese de la muncă”.
Ora 8:04 – Ionuţ L. ajunge la serviciu, iar şase minute mai târziu, camerele video de la recepţie îl surprind tastând pe telefon.
Ora 8:17 – În momentul în care iese o locatară, Petrescu se strecoară în scara blocului unde locuia Manuela. Nu poate identifica apartamentul, iar după 10 minute iese din bloc, butonând telefonul. “I-am dat un mesaj lui Ionuţ L., pe Facebook, în care îl întrebam dacă numărul de la locul de parcare este şi numărul apartamentului. El mi-a răspuns că da”, declara Petrescu în anchetă.
Ora 8.43 – Petrescu revine şi intră iar în bloc, atunci când o locatară iese din scară.

Crima din Cartierul Latin (II). Mesajul celui care a recunoscut că a ucis-o pe fiica milionarului: “Am făcut o gafă. Fii cu ochii pe TV, o să vezi la ştiri zilele astea”

Lăbuţa albastră a câinelui

Mai departe, cronologia se bazează aproape exclusiv pe mărturisirea lui Petrescu. El a declarat că a urcat la etajul II, a sunat la uşa victimei, iar fata i-a deschis. I-a spus că e prieten cu Ionuţ şi că nu reuşeşte să dea de el. 

În timp ce discutam în uşă, a venit din casă căţelul. M-am aplecat, l-am mângâiat şi am văzut că pe lăbuţă avea o pată albastră şi am întrebat-o ce a păţit. Şi, în timp ce vorbeam despre asta, ea m-a invitat în casă.

Declaraţia lui Ionuţ Petrescu din dosar:

Petrescu spune că au intrat în bucătărie şi s-au aşezat la masă, iar Manuela i-a oferit un pahar cu suc. Ea a băut cafea şi au stat aşa, povestind fiecare despre el, preţ de trei ore. Când victima ieşea din bucătărie, spune Petrescu, el căuta prin jur cheia maşinii. 

Nu a găsit-o, dar în jurul orelor 11.40 el a plecat din apartamentul victimei, se precizează în rechizitoriu. La 11.41, Ionuţ L. primește un mesaj de pe telefonul Manuelei: “Cf” (n.r. – ce faci?), însă nu-i răspunde iubitei.

Petrescu spune că a coborât treptele până la etajul I, dar apoi s-a răzgândit. S-a întors şi a sunat iar la uşa victimei, cerându-i voie să meargă la baie. În buzunarul pantalonilor avea un cuţit. 

Ionuţ L.: “Maşina nu avea pornire cu recunoaştere facială”

Când a ieşit din baie, Petrescu spune că a prins-o pe Manuela cu mâinile de gât şi a strâns-o, “ca ea să leşine”, iar pentru că victima a opus rezistenţă, a înjunghiat-o de 27 de ori.

A mers apoi în hol şi a răsturnat două genţi în care a găsit cheia auto şi 145 de lei. S-a întors în dormitor, a băgat în rucsac cuţitul şi, înainte de a pleca, a luat de pe comoda din hol o cheie de la intrarea în apartament. 

Bărbatul a ieşit din casă, a închis uşa, fără să o încuie, iar cheia de la intrare a aruncat-o într-un căruţ de copii de pe casa scării.

Ora 12.55 – Petrescu iese din bloc, având în mână o cheie auto, şi se îndreaptă spre parcare, tastând pe telefonul mobil. Intră în maşina victimei, stă acolo două minute, apoi coboară şi fuge din parcare. În mass-media a apărut informaţia că autoturismul ar fi avut sistem de recunoaştere facială. Dar “maşina se pornea ca orice maşină cu cutie automată”, a declarat Ionuţ L. în faţa instanţei. “Sunt unele maşini care au pornire şi cu recunoaştere facială sau contra alcoolului, dar nu era cazul maşinii Manuelei”.

Mesajul fugarului: “Mă duc acasă că mor de foame”

După ce spune că a ucis-o pe Manuela, Petrescu i-a trimis unei prietene un mesaj: “Zi-mi rpd (n.r. – repede) cum şterg contul de fb. Am probleme mari de tot”. Fata îi cere detalii, iar el răspunde: “O să fug din Bucureşti. Am făcut o gafă. Fii cu ochii pe TV, o să vezi la ştiri zilele astea”. Apoi adaugă: “Şi cel mai probabil o să mă sinucid înainte să mă prindă”. Era ora 11.56.

Petrescu a rămas în apartamentul victimei până la ora 12.55. În recunoaşterea faptei, el nu spune ce a făcut în tot acest timp. La ora 12.04, îi scria un nou mesaj prietenei: “Nu mai există cale de întoarcere, pe ce am făcut eu îmi iau cel puţin 30-35 de ani puşcărie”.  

După ce a fugit din parcare, Petrescu s-a urcat pe bicicleta pe care o lăsase în apropiere şi a pedalat 25 km, până-n Buftea.

De aici a luat un tren spre Bucureşti, iar apoi altul, spre Constanţa. A doua zi, ajuns la Mamaia, fugarul trimitea următorul mesaj: “Îmi vând bicicleta şi mă duc acasă, că mor de foame, nu mai pot”.

A fost localizat în zona Complexului Doina din Mamaia şi reţinut de poliţişti.  

Descoperirea crimei

În acea zi de joi, 27 iunie, Ionuţ L. s-a întors de la serviciu la ora 15.06. “Am observat că uşa apartamentului e descuiată”, le-a declarat el anchetatorilor. “În holul apartamentului era răsturnată geanta cu care ea fusese la plajă, iar lucrurile dinăuntru erau împrăştiate; le-am ridicat şi le-am aşezat pe un dulap. Am observat că uşa de la baie era închisă şi lumina aprinsă. Am crezut că Manuela era în baie şi, din acest motiv, nu mi-am făcut griji. Căţelul se afla în hol, în faţa uşii şi aştepta să-l scot afară”.

La ora 15.10, el iese din bloc cu câinele, iar după opt minute se întoarce acasă. Atunci o găseşte în dormitor pe iubita lui “căzută lângă perete, cu faţa în jos, având pe corp urme de sânge”. La ora 15.23, bărbatul sună la 112.

În aceeaşi zi, poliţia l-a întrebat pe Ionuţ L. dacă bănuieşte cine ar fi putut să o omoare pe fată, iar el a răspuns că nu. Abia după ce i-au fost arătate imaginile de pe camerele de supraveghere video, Ionuţ L. a spus că bărbatul care intră în bloc e prietenul lui.

Anchetatorii n-au aflat ce au discutat cei doi în acea dimineaţă. Ionuţ L. “a şters o parte din mesaje şi susţine că nu-şi mai aminteşte ce conţinut aveau”, se spune în rechizitoriu.

Mesajele de pe Facebook erau de genul «ai plecat de acasă şi ai lăsat-o pe mândra singură?». Nu mai ştiu exact conţinutul, le-am şters la scurt timp după ce le-am primit, ca să nu fie văzute ulterior de Manuela şi să nu ne certăm pe tema asta.

Declaraţia lui Ionuţ L. din dosar:

Când a fost întrebat de ce nu a răspuns mesajului pe care iubita lui i l-a trimis la ora 11.41, Ionuţ L. a susţinut că a văzut mesajul abia la ora 13.00. “Însă nu a răspuns la mesaj nici atunci, lucru neobişnuit pentru el în relaţia cu victima”, subliniază procurorul. Conform percheziţiei informatice a telefoanelor, în acea zi “Ionuţ L. nu a comunicat cu victima, pe niciun canal de comunicare”.

La 29 iunie 2019, Petrescu şi Ionuţ L. au fost arestaţi preventiv. Iubitul fetei ucise era acuzat de complicitate la omor.

VA URMA: Criminalul Petrescu a murit în închisoare, chiar înainte de confruntarea cu Ionuţ L., iar în dosar au rămas multe lucruri nelămurite. 


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email [email protected]

Țara în care Ilie Dumitrescu a refuzat să meargă, indiferent de câștigul financiar: "Nu poţi să stai cu o femeie de vorbă. Nu poţi să faci nimic"
GSP.RO
Țara în care Ilie Dumitrescu a refuzat să meargă, indiferent de câștigul financiar: "Nu poţi să stai cu o femeie de vorbă. Nu poţi să faci nimic"
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Călugăriţa care s-a transformat complet: are inel în nas şi decolteu periculos! Cum arată acum măicuţa Cristina
Playtech.ro
Călugăriţa care s-a transformat complet: are inel în nas şi decolteu periculos! Cum arată acum măicuţa Cristina
Dureros ce s-a întâmplat cu Geta din Liceeni! Drama care a distrus-o pe Cesonia Postelnicu
Viva.ro
Dureros ce s-a întâmplat cu Geta din Liceeni! Drama care a distrus-o pe Cesonia Postelnicu
Motivul din spatele crimei urmate de sinucidere din Alba. Mama băieţelului de un an, spânzurat de tată, a ajuns la spital după aflarea veştii
Observatornews.ro
Motivul din spatele crimei urmate de sinucidere din Alba. Mama băieţelului de un an, spânzurat de tată, a ajuns la spital după aflarea veştii
Femeia care doarme într-un pat cu o lenjerie care nu a mai fost spălată de 100 de ani
Știrileprotv.ro
Femeia care doarme într-un pat cu o lenjerie care nu a mai fost spălată de 100 de ani
Un chiriaș nu poate fi dat afară din casă în lipsa acestui act. Este secretul pe care proprietarii de apartamente îl țin ascuns
FANATIK.RO
Un chiriaș nu poate fi dat afară din casă în lipsa acestui act. Este secretul pe care proprietarii de apartamente îl țin ascuns
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Orangesport.ro
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Horoscopul săptămânii 27 martie – 2 aprilie. Câștiguri neașteptate pentru nativii Pești. Previziuni pentru toate zodiile
Unica.ro
Horoscopul săptămânii 27 martie – 2 aprilie. Câștiguri neașteptate pentru nativii Pești. Previziuni pentru toate zodiile
Horoscop 26 martie 2023. Fecioarele trebuie să nu amestece lucrurile și să ajungă să le reproșeze celor din jur situații pe care nu ei le-au provocat
HOROSCOP
Horoscop 26 martie 2023. Fecioarele trebuie să nu amestece lucrurile și să ajungă să le reproșeze celor din jur situații pe care nu ei le-au provocat
Noutăți de la UBER!
PUBLICITATE
Noutăți de la UBER!