Mergi direct la conținut »
Dan Antonescu, despre principalul suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani:  „Din ce cunosc eu, are antecedente de pedofil”
]
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dan Antonescu, despre principalul suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani: „Din ce cunosc eu, are antecedente de pedofil”

Dan Antonescu, despre principalul suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani: „Din ce cunosc eu, are antecedente de pedofil”

Dan Antonescu susține că se impune o atenționare prin structurile polițienești europene și internaționale, atunci când o persoană cu cazier de infracțiuni sexuale călătorește. Din păcate, nu există încă pârghiile legale pentru asta.

De Mihai Niculescu,

Specialistul criminolog Dan Antonescu a declarat în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX că poliția nu a avut elemente și dovezi ca să-l rețină pe principalul suspect, un cetățean olandez, la momentul când a fost văzut în zonă, pentru că nu se știa că fetița a fost ucisă la acel moment, ci figura doar ca persoană dispărută.

„În astfel de situații cred eu ar trebui un soi de atenționare chiar dacă se încalcă drepturile omului. Din ce cunosc eu are antecedente de pedofil. Trebuia anunțate și țările în care intră. Există în țările fostului bloc comunist un turism sexual. Acești indivizi la ei acasă nu pot face nimic, aici legislația e mai permisivă și vin aici și contracost își satisfac pornirile bolnave” a spus Dan Antonescu.

Dan Antonescu crede că de data aceasta, Poliția a acționat corect și a fost sprijinită și de cetățeni.

„Din păcate această mobilizare exemplară a avut loc la două ore de la momentul dispariției și al comiterii crimei. Oamenii, comunitatea, au pus imediat umărul alături de autorități, s-a putut obține și un elicopter, fapta era însă consumată de vreo 2-3 ore când a fost anunțată Poliția. Nu pot să înțeleg cum o fetiță a fost luată cu mașina, nu a putut să țipe, a fost ademenită, a fost urcată cu forța în mașină, nu a văzut-o nimeni. Trebuie stabilit”.

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”
Recomandări

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”

Dan Antonescu a explicat și de ce polițiștii nu au putut să-l rețină la momentul când olandezul a fost văzut în zona în care dispăruse fetița, vineri după amiază.

„El avea deja bilet de avion luat, nu exista nici o probă la adresa lui la acel moment, figura doar în acea zonă. El a trecut cu mașina, atât, nu a fost văzut lângă copil. Au fost trei-patru mașini care au trecut pe acolo prin momentul critic, a atras atenția pentru că mergea încet. Putea să spună orice, că îi era rău și de aceea a parcurs acea distanță într-un interval mai mare de timp. Nu exista informația atunci că a fost omorâtă, era doar dispărută. Când s-a descoperit crima era deja în Olanda. Fapta a fost comisă vineri, el sâmbătă la prânz luase deja avionul și era în Olanda”.

Close
Închide
  Close