De Andrei Comsa, Andrei Balan,

S-au cunoscut în facultate

La 14 ani, şi-a urmat tatăl la Iaşi, unde acesta s-a tratat de plămâni, dar s-a întors apoi în Tulcea, apropiindu-se foarte mult de istorie, materie la care avea să cucerească şi locul I la Olimpiada pe ţară, cinci ani mai târziu, în 1978. A intrat al doilea ca medie la Facultatea de Istorie- Filosofie din Bucureşti, pe care a terminat- o în 1985, după doi ani repetaţi. În 1981 i-a murit tatăl, iar în 1982, la 23 de ani, a cunoscut-o pe Aura, studentă la Politehnică, în vârstă de 22 de ani. Cei doi s-au căsătorit un an mai târziu.

Sinuciderea a venit în zori

În 1996, devenită un foarte apreciat medic psiholog la Spitalul Bagdasar din Capitală, Aura a dus pe picioare o sarcină foarte dificilă, dar, la două luni şi ceva de la naşterea primului copil al familiei Antonescu, acesta a murit, aruncând părinţii în pragul deznădejdii. În timp, Crin a început să se gândească tot mai mult la varianta înfierii, date fiind complicaţiile primei sarcini, dar Aura a urmat tratamente specifice şi, în 2001, a adus-o pe lume pe Irina, copilul celor doi, astăzi în vârstă de 11 ani.
Din nefericire, la câteva luni de la naşterea Irinei, Aura a aflat că avea cancer ovarian, care – netratat la timp – i-a cuprins tot organismul. În ciuda unei lupte susţinute cu boala, a teribilului tratament cu citostatice şi a patru operaţii efectuate, Aura a cedat şi trei ani mai târziu – la începutul lui iulie 2004 – a ales să se sinucidă, aruncându- se pe geam la ora 6.00 dimineaţa, în timp ce familia dormea în casă. Devastat de dramă, Antonescu s-a mărginit să declare, acum doi ani, într-un cotidian: “Acest copil, care e cea mai mare bucurie a vieţii mele, a fost 90% dorit de mama lui, care a şi riscat foarte mult să-l aibă. Îi sunt recunoscător pentru asta!”.

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?
Recomandări

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?

Un frate vitreg, chirurg, i-a murit în 2009

Tatăl lui Antonescu, la care acesta a ţinut enorm, a mai avut un fiu dinainte de căsătorie, Gabriel, chirurg, care a fost găsit mort în casă, la Tulcea, acum trei ani. Mama lui Crin, Olga Gherghina, care locuieşte în Isaccea, s-a recăsătorit şi are alţi doi copii, Doina (44 de ani, inginer proiectant) şi Valentin (45 de ani, şef serviciu în cadrul Primăriei Isaccea).

Adina VăleanRecăsătorit cu o colegă de partid

La capătul unei relaţii suficient de lungi cu europarlamentarul liberal Adina Vălean (44 de ani, foto), Crin Antonescu a decis să se recăsătorească, în urmă cu trei ani. Astfel, Crin şi Adina şi-au unit destinele pe 25 septembrie 2009, la Bruxelles (Belgia), nunta desfăşurându-se pe 10 octombrie, în acelaşi an, la Tivoli (Italia), în prezenţa unui grup foarte restrâns de invitaţi.

Crin Antonescu, despre Aura, prima soţie:

«Ea mi-a spus un lucru tulburător. Bine, mi-a spus multe lucruri tulburătoare, mai ales în ultima perioadă. Eu o întrebam, când ea era aproape de sfârşit: “Ce-o să fac… cum să îmi duc viaţa după… cum o să am grijă de asta mică?”. Şi ea mi-a spus: “Când n-ai să mai ştii, ai să înveţi de la ea!”». Revista Q Magazine (2009)

AUDIO Conversația dintre pilotul elicopterului lui Kobe Bryant și turnul de control: „Zburați prea jos!”
GSP.RO

AUDIO Conversația dintre pilotul elicopterului lui Kobe Bryant și turnul de control: „Zburați prea jos!”

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat
HOROSCOP

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat