Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Cum își ușurează Cristinel Bîgiu viața în spatele gratiilor. De la filele actelor de Consiliu Județean, la filele cărților din biblioteca închisorii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV/ Cum își ușurează Cristinel Bîgiu viața în spatele gratiilor. De la filele actelor de Consiliu Județean, la filele cărților din biblioteca închisorii

EXCLUSIV/ Cum își ușurează Cristinel Bîgiu viața în spatele gratiilor. De la filele actelor de Consiliu Județean, la filele cărților din biblioteca închisorii

Fostul șef al Consiliului Județean Buzău Cristinel Bîgiu, închis la Focșani, lucrează la clubul penintenciarului încercând să-și ușureze viața în spatele gratiilor. Aflat de aproape un an în Penitenciarul din Focșani, alesul local are în grijă biblioteca închisorii, redactează revista penitenciarului și organizează concursuri tematice pentru deținuți.

De Cristina Sterian,

În decembrie 2016, fostul șef de județ din Buzău a fost condamnat definitiv la cinci ani și două luni de închisoare cu executare pentru corupție. Găsit vinovat pentru luare de mită, abuz în serviciu și tentativă de spălare a banilor,  Bîgiu se află de atunci în Penitenciarul Mândrești, din Focșani.

Viața fostului președinte al Consiliului Județean Buzău nu este însă chiar atât de rea în spatele gratiilor. Fostul social-democrat s-a descurcat, odată trimis după gratii, astfel că a ajuns să lucreze la clubul penitenciarului. Bîgiu are în grijă aici biblioteca închisorii, lucrează la redactarea revistei penitenciarului, dar se ocupă și de organizarea concursurilor tematice lunare pentru câștigarea de către deținuți a celor cinci credite lunare. La 40 de credite, un pușcăriaș are parte de o recompensă.

Altfel spus, în închisoare Bîgiu duce o viață de intelectual. El își petrecere mare parte din timp printre cărți, iar de când a fost închis a reușit să stea departe de orice conflict cu restul deținuților.

La o lună muncită la bibliotecă, fostul președinte al CJ Buzău are un câștig de șapte zile, care îi sunt scăzute din pedeapsa primită pentru faptele de corupție de care este condamnat. Un alt avantaj al muncii în clubul penitenciarului este că petrece mai toată ziua în afara camerei de detenție, ceea ce face ca timpul să treacă altfel pentru el.

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Și în camera de detenție Marian Cristinel Bîgiu are o companie selectă: stă în camera de protejați, fiind considerat vulnerabil, și nu alături de deținuții de rând. Cristinel Bâgiu locuiește alături de fostul deputat de Vrancea Alin Trășculescu, de un fost polițist și de doi oameni de afaceri.

În decembrie 2016, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău Marian Cristinel Bîgiu a fost condamnat definitiv la cinci ani şi două luni de închisoare pentru luare de mită. Bîgiu a stat în arest preventiv aproape şase luni, începând din decembrie 2014, şi alte două luni în arest la domiciliu. Ulterior, Tribunalul Călăraşi a dispus în cazul său măsura controlului judiciar, ceea ce i-a permis să se întoarcă pentru scurt timp la locul de muncă, însă în final judecătorii i-au interzis exercitarea funcţiei.

În noiembrie 2015, Cristinel Bîgiu a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău.

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?
Recomandări

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?

 

În mai 2017,  Bîgiu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care a recunoscut că a primit 75.000 de euro mită de la fostul director al RA-APPS Georgian Surdu. Instanţa a dispus şi confiscarea celor 75.000 de euro de la Cristinel Bîgiu.

Cristinel Bîgiu mai este judecat într un dosar, pentru spălare de bani, alături de fostul ministru de Interne Cristian David.

Citește și: ”Gaură” de 6,5 miliarde de lei la buget în primele opt luni ale anului. Banii s-au scurs pe salarii și pensii, iar acum Guvernul inventează noi taxe ca să acopere deficitul

Close
Închide
  Close