Mergi direct la conținut »
Criza apei în Bacău: Spitalul Județean rezolvă doar cazurile de urgență, celelalte sunt redirecționate spre alte spitale
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Criza apei în Bacău: Spitalul Județean rezolvă doar cazurile de urgență, celelalte sunt redirecționate spre alte spitale

Criza apei în Bacău: Spitalul Județean rezolvă doar cazurile de urgență, celelalte sunt redirecționate spre alte spitale

Spitalul Județean Bacău rezolvă doar cazurile de urgență din cauza crizei apei potabile, provocată de cele două defecțiuni apărute în ultima săptămână pe conducta principală ce alimentează stația de tratare a municipiului. Celelalte cazuri din județ sunt direcționate către alte unități medicale, inclusiv la clinicile universitare din Iași, iar intervențiile chirurgicale care puteau suferi amânare au fost reprogramate.

De Theodor Istrate,

Criza prelungită a apei potabile din municipiul Bacău creează mari probleme celui mai mare spital din județ, care a epuizat, de două zile, propria rezervă pe care o avea la dispoziție. În aceste condiții, apa caldă a fost oprită, iar cea menajeră este restricționată la maximum.

Reprezentanții Spitalului Județean Bacău folosesc apa primită cu cisternele doar pentru strictul necesar, întreaga unitate depinzând, practic, de aceste transporturi asigurate de către autorități.

Toate aceste probleme i-au determinat pe cei din conducerea unității să rezolve doar urgențele ce ajung la spitalul din Bacău, celelalte cazuri fiind redirecționate către alte unități medicale din județ, precum Moinești și Onești sau la clinicile universitare din Iași.

De asemenea, pentru pacienții deja internați în spital și care au nevoie de intervenții chirurgicale ce pot suferi amânări acestea au fost reprogramate.

Administrația SJU Bacău a distribuit apă la bucătăriile unității pentru prepararea hranei, precum și în secțiile unde este nevoie pentru sterilizarea instrumentarului și prepararea dezinfectanților. Totodată, spitalul a cumpărat și apă minerală îmbuteliată care a fost distribuită pacienților din saloane și personalului medical și auxiliar al unității.

În urmă cu două zile, oamenii din Bacău au ieșit în stradă protestând față de lipsa apei potabile și cerând demisia primarului municipiului.

Citește și: Secretele cardurilor contactless. Câţi bani “fără contact” sunt rulaţi în România

Close
Închide
  Close