Mergi direct la conținut »
Criza din Moldova| Premierul Maia Sandu a vorbit la telefon cu Traian Băsescu. Ce i-a spus fostul președinte
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Criza din Moldova| Premierul Maia Sandu a vorbit la telefon cu Traian Băsescu. Ce i-a spus fostul președinte

Criza din Moldova| Premierul Maia Sandu a vorbit la telefon cu Traian Băsescu. Ce i-a spus fostul președinte

Premierul Moldovei, Maia Sandu, a anunțat, marți, printr-o postare pe Facebook, că a avut o discuție la telefon cu Traian Băsescu. Potrivit lui Sandu, fostul președinte al României a asigurat-o de de sprijinul său în încercare de ”dezoligarhizare” a Moldovei.

De Adrian Ilie,

”Tocmai am avut o convorbire telefonică cu Președintele Traian Băsescu. Domnia sa ne-a asigurat de tot sprijinul și încrederea dumnealui. Domnul Băsescu ne-a încurajat să continuăm procesul dezoligarhizării Republicii Moldova. Singura cale spre Europa este lupta cu corupția și eliberarea statului de oligarhi”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Relația apropiată dintre Traian Băsescu și Maia Sandu este mai veche, fostul președinte al României făcând publică susținerea pentru Sandu la ultimele alegeri prezidențiale din Moldova.

De asemenea, Băsescu le-a sugerat încă din aprilie celor din Blocul ACUM să se alieze la guvernare cu socialiștii lui Dodon pentru a-l îndepărta de la putere pe Vladimir Plahotniuc.

”Ce e mai rău, să-l perpetuezi pe Plahotniuc la putere sau să fii cu socialiștii? Eu l-aș trece în opoziție pe Plahotniuc și aș face coaliție cu socialiștii, ca să îl înlătur pe Plahotniuc și să nu-i permit lui Dodon să ducă Republica Moldova în brațele lui Putin. Nu este un sfat, pur și simplu așa aș face eu”, a declarat Băsescu pe 14 aprilie, în timpul unei vizite la Chișinău, potrivit unimedia.info.

Close
Închide
  Close